mm

fredag 20. juni 2014

Sjokolade-Boller...

Nydelige myke, luftige boller med en deilig liten overraskelse i midten...
Lavkarbo, Glutenfrie og sukkerfrie...




Oppskrift
8 - 10 stykker
  • 75 g kokosmel
  • 60 g finmalte sesamfrø 
  • ½ ts bakepulver
  • 1 - 2 ts kardemomme
  • 1 – 2 ss fiberhusk
  • 1 – 2 ss sukrin
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 dl lunkent vann
  • 1 ts honning eller agavesirup
  • 4 egg
  • 5 ss nøytral olje eller smeltet smør
  • 50 g 86 % sjokolade

Rør ut gjæren i vannet, sammen med honningen. (Sukkeret i honningen vil bli spist opp av gjæren).
Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Pisk sammen egg og olje med en gaffel  i en annen bolle.
Bland alt sammen til en luftig fin deig.
La deigen hvile 10 minutter på benken.



Trill deigen til boller.
Fukt hendene med litt vann, så blir ikke deigen så klissete å jobbe med.
Trykk en bit sjokolade ned i midten av bollen.


Pensle bollene med egg, så blir de blanke og flotte.
Stek ved 180 grader i 20 - 25 minutter, til bollene er gyldne og fine.











♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.