mm

fredag 13. juni 2014

Marshmallows-kake med Bringebærsmak...

Dette ble virkelig en skikkelig prinsesse-kake!! Luftig, frisk og søt, som en rosa sky... Herligheten smeltet i mer eller mindre munnen...

Grunnoppskriften er oppskriften min på Marshmallows, som du også finner i boken min.
Jeg hadde bringebær fra hagen i fryseboksen, som først jeg tinte i en skål. Halvparten av vannet i oppskriften, ble så erstattet med 1 dl av saften fra de opptinte bringebærene.
Resultatet ble en frisk og god smak av bringebær, samtidig som det ga en skikkelig rosa fin farge på kaken.





Oppskrift

  • 1 bringebærsaft 
  • 1 dl vann
  • 3 ss gelatinpulver
  • 6 ss sukrin Gold
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ¼ ts salt




Bland sammen 1 dl bringebærsaft, vaniljeekstrakt, salt og gelatinpulver i en bolle, og la dette stå og svelle.
I mellomtiden blander du sammen 1 dl vann og sukrin i en kjele, og varmer dette opp til kokepunktet.

Hell den kokende væsken i en tynn stråle i bollen med gelatin, mens du mikser kraftig med en håndmikser. (Har du en kjøkkenmaskin med visp, er denne super å bruke).



Miks blandingen kraftig i ca 5-10 minutter, til du får et stivt ”skum”. Her kan det være greitt å ha en mikser med stativ...
Ha "skummet" over i en stor skål, kledd med plastfolie.
Sett skålen kjølig, i 1-4 timer (gjerne natten over), til massen har "satt seg".

Vend kaken over på et fat, dra av plastfolien, og pynt med friske bringebær...





♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Har ei jente som fyller 3 neste uke, kanksje denne må bakes da.... :)

    SvarSlett
  2. Denne ble servert mitt gandtantebarn som er en liten rosa prinsesse på 5 år, og gjorde stor lykke :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.