mm

onsdag 16. april 2014

Appelsin-kake...

Dette er en lavkarbo-variant av den klassiske italienske kaken "Torta all'arancia". Originalen lages med hvetemel, men jeg har erstattet det med mandelmel.
En saftig og god kake til påske, med deilig smak av sitrusfrukter... Perfekt å ha på lur til påskegjester.
Kaken er svært holdbar, og blir bare bedre om den får stå en dag og to...



Oppskrift
  • 1 liten appelsin evt. 1 klementin
  • 6 egg
  • 90 g sukrin
  • 3 ss kokende vann
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 180 g mandelmel
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 ss sitronsaft



Vask appelsinen/klementinen godt - bruk gjerne økologisk.
Ha den i en kjele, og hell på vann, til den så vidt dekkes.
Kok opp vannet, og la frukten stå og trekke på svak varme i ca 1 time.
Når appelsinen/klementinen er helt myk, tar du den ut av kjelen, og lar den avkjøles litt.
Del frukten i to, og ta ut evt. steiner.
Kjør frukten til "mos" i en blender, eller bruk en stavmikser.


Pisk eggedosis av egg, vanilje og sukrin. Når eggedosisen er ferdig, har du i det kokende vannet, 1 ss om gangen, mens du pisker kraftig.
Tilsett de tørre ingrediensene, og bland godt.
Til slutt blander du inn appelsin/klementin "mosen" og sitronsaft.


Ha røren i en godt smurt form, ca. 22 cm i diameter. (Jeg legger gjerne et bakepapir i bunnen av formen).

Stekes ved 180 grader 35 - 40 min.


Nydelig påskekos!



♥ Tove

2 kommentarer:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.