mm

onsdag 12. mars 2014

Gylden blomkål med parmesan og urter...

Blomkål med parmesan og urter er nydelig tilbehør til alle typer stekt kjøtt og fisk.
Bruk de urtene du liker best, og har tilgjengelig.
Retten kan også gjerne spises som den er, som en vegetarrett.
Denne oppskriften har vært publisert på bloggen tidligere, men fortjener virkelig å bli tatt frem igjen!

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.




Oppskrift
  • 2 blomkålhoder i buketter
  • olivenolje
  • 2 hvitløksfedd - finhakket
  • 2 - 3 ss friske urter - persille, gressløk, timian, estragon...
  • ca 1 ss sitronsaft
  • ca 2 - 3 ss revet parmesan
  • salt og pepper
Sett stekeovnen på 225 grader.

Skjær blomkålen i buketter og ha den over i en ildfast form.
Hell over godt med olivenolje og bland.
Stek ved 225 grader i ca 20 min - eller til blomkålen er såvidt mør.

Nå kan du blande inn finhakkede urter, sitronsaft og hvitløk. Stek videre i ca 5 minutter.
Rett før servering blander du inn revet parmesan og smaker til med salt, pepper, sitronsaft og evt litt mer olivenolje.


Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.



♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Takk igjen for en nydelig oppskrift :). Denne serverte jeg med kyllingbryst fyllt med soltørket tomat, basilikum og ost. Og en liten grønn salat, for fargen sin del :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.