mm

lørdag 1. februar 2014

Sukkerfri Sarah Bernard i langpanne...

En nydelig festkake, som jeg tenker å bake til eldstejenta sin konfirmasjon. Hun skal ikke konfirmeres før i mai, men oppskriften må jo testes ut litt før...

Denne kaken er også kjempeflott å fryse, så jeg tenker å lage denne i god tid før den store dagen. Det blir sikkert mer enn nok å pusle med i siste liten, og da kan det være greitt å ha noen av kakene ferdig...


Mandelbunn:

  • 400 g malte mandler
  • 5 - 6 ss sukrin
  • 6 eggehviter
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn sukrin og finmalte mandler.
Ha røren i en langpanne(ca 30x40 cm) kledd med bakepapir.
Stek ved 160 grader i 15 - 18 minutter.
La bunnen avkjøles helt.


Sjokoladekrem:

  • 6 ss sukrinmelis
  • 250 g smør
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss kakao
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Rør smør og sukrin hvitt.
Tilsett en og en eggeplomme, til en luftig smørkrem.
Bland til slutt inn kakaopulver og vanilje.

Bre smørkremen over mandelbunnen, og sett kaken kjølig. Helst i kjøleskapet, men gjerne også i fryseboksen dersom du har plass.

Sjokoladeglasur:

  • 200 g 86 % sjokolade
  • 2 ss smør
Evt. kan du bruke DENNE oppskriften på sjokoladetrekk.


Smelt sjokoladen i vannbad, sammen med smøret.
Bre sjokoladen over den avkjølte smørkremen.
Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladen er stivnet.

Skjær kaken opp i passe store biter.

Kaken kan gjerne fryses, og tiner raskt. Perfekt å ha på lur til uventede gjester...



♥ Tove

18 kommentarer:

  1. Herlig! Denne skal prøves! Snart!

    SvarSlett
    Svar
    1. :-) :-) Kan anbefales på det varmeste...

      Slett
  2. Å herlighet, den så god ut :) Vil bare nevne at jeg laget fiskesuppen din her om dagen - kjempegod, den også, som alle de andre oppskriftene jeg har prøvd :) Ha en fin søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at fiskesuppen falt i smak :-) :-)
      Denne kaken er bare fantastisk, og umulig å kjenne at er bakt uten sukker ;-) ;-)

      Slett
  3. Den så utrolig god ut!
    Har laget sjokoladedrøm kaken noen ganger (uten glasur), men ble ikke så fornøyd med den den siste gangen. Da er det fint å kunne prøve noe nytt.

    SvarSlett
  4. Jeg har lyst å lage denne til morsdagen på søndag. Er det mulig å lage bunnen dagen i forveien? Og om det går greit, hvordan bør den avkjøles (med håndkle over, eller snu langpannen over mandelbunnen)?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan gjerne lage hele kaken dagen i forveien :-)
      Jeg avkjøler da bunnen bare i langpannen.
      Kaken kan også fint fryses fix ferdig, og kan dermed lages i god tid før du skal spise den.
      Jeg tenkte å bake denne et par uker før konfirmasjonen, og bare ta den opp dagen før ;-D ;-D

      Slett
  5. Er sukrinmelis ok? Eller sukrin +?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ta det du liker best :-) :-) Du kan også bruke annen søtning som stevia eller tagatose dersom du foretrekker det :-) :-)
      I kremen brukte jeg sukrinmelis, men i bunnen bare vanlig sukrin :-)

      Håper det smaker!

      Slett
  6. Lagde denne i helga til en bursdag. Lett å lage og smakte fantastisk. Har "gjemt" resten i fryseren til en annen dag jeg trenger litt kos :-) Takk for en flott oppskrift og blogg! Jeg vil også sende deg gode og varme tanker i tiden som kommer!

    SvarSlett
  7. Så flott at det falt i smak Wibeke :-) :-)

    Tusen takk for fine ord og lykkeønskninger :-)

    Tove

    SvarSlett
  8. Åhh, lagde denne i dag, supergod!! Brukte blanding av sukrin+ og tagatose i bunnen, og sukrinmelis og tagatose i kremen. Halt supert!! Tusen takk for oppskriften :)

    SvarSlett
  9. Hvis du bruker det andre sjokoladetrekket, det du linker til, hvor mye bruker du da? En porsjon blir vel litt lite?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, dobler gjerne oppskriften :-) :-)

      Slett
    2. Og den ble kjempegod! Takk for oppskrift og gratulerer med dagen☺

      Slett
  10. Hei :)

    Jeg har ikke vanilje ekstrakt. Kan jeg bruke noe annet? Har ekte vaniljepulver.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.