mm

tirsdag 18. februar 2014

Hjortegryte...

En deilig viltgryte med sopp og tyttebær...
Jeg var så heldig å ha selvplukket både sopp og tyttebær i fryseboksen, og det var virkelig godt sammen med hjortekjøttet.



Oppskrift

  • ca 600 g hjortekjøtt (evt. rein, rådyr, elg...)
  • 1-2 løk
  • 150 g sopp (gjerne kantareller eller annen skogssopp)
  • 2 ss rømme
  • 2 dl kremfløte
  • 2 - 3 knuste einebær
  • 2-3 ss tyttebær
  • salt og pepper 

Skjær opp kjøttet i passe store terninger, og brun det lett i små porsjoner i en stekepanne.
Ha kjøttet over i en gryte, og kok ut stekepannen mellom hver gang.
Ha over resten av ingrediensene i gryten, og kok opp. 
La gryten stå og trekke i ca 1 time, til kjøttet er mørt. Dette avhenger litt av hvor mørt kjøtt du bruker, men bruker du grytekjøtt må du regne en time.
Smak til med salt og pepper, og server med dampet brokkoli/blomkål, og litt tyttebær.





♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.