mm

fredag 7. februar 2014

Bringebær-Ostekake på sjokoladebunn...

En nydelig frisk ostekake med bringebærsmak, på sjokoladebunn... En fantastisk god og enkel kake en gjerne kan servere på morsdagen.



Oppskriften rekker til 4 små ostekaker.
Bunn:
  • 80 g mandelmel
  • 2 ss (ca 20 gram) kakao
  • 1 ts sukrin
  • ca 1/2 dl vann


Bland sammen mandelmel, kakao og sukrin. 
Tilsett vann til en passe fast deig. 
Fordel deigen i 4 små former kledd med plastfolie- jeg brukte Creme Brulee formene mine, men du kan like gjerne bruke en kopp eller et drikkeglass f.eks. Dersom du kler formene med plastfolie kan du løfte ut kakene og servere på fat, men dette er selvsagt ikke nødvendig.
Sett formene i kjøleskapet.


Bringebær ostekrem:
  • 3 gelatinplater
  • 4 ss kokende vann
  • 250 g kesam (evt. gresk yoghurt naturell - bland gjerne de to, eller du kan også tilsette litt kremost)
  • 3 ts sukrin (evt. annet søtt)
  • 100 g bringebær


Legg gelatinplatene i bløt i litt kaldt vann.
Bland sammen kesam, bringebær og sukrin. Smak til med søtt.

Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene i vannet. 
Tilsett gelatinen i bringebærblandingen i en tynn stråle mens du rører godt.

Tips: Klumper gelatinen seg når den kommer over i den kalde kesamen (slik det gjorde for meg), hjelper det å sette skålen i vannbad og røre til alt er oppløst. 


Hell blandingen over bunnene, og sett formene i kjøleskap til kremen har stivnet (1 time?).
Server med friske bringebær, og en bringebærcoulis.

Bringebærcoulis lager du enkelt ved å kjøre bringebær til purè med en stavmikser. Sil gjerne bort steinene, dersom du vil ha den helt perfekt...


♥ Tove

4 kommentarer:

  1. Ser virkelig lekker ut! Denne må jeg teste ut :) Stemmer det at kaken ikke har noen form for steiking?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det stemmer:-) :-) Skummelt enkel å lage :-) Har laget mange varianter i det siste, så kommer til å legge ut flere oppskrifter i tiden fremover :-) Tove

      Slett
  2. Når du skriver mandelmel, er det da fettredusert mandelmel eller ikke ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg brukte ikke fettredusert i denne kaken, men du kan sikkert bruke hva du vil her :-) Pass bare på å få en deig :-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.