mm

lørdag 4. januar 2014

Moussaka...

En fabelaktig god, gresk klassiker, som gjerne står på bordet på lørdagskvelden…

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.



Oppskrift

·        1 porsjon Bolognese saus
·        1 stor aubergine
·        200 g smøreost naturell
·        1 - 2 ts malt muskat
·        1 dl fløte
·        Revet ost

Start med å lage Bolognese saus.

Sett stekeovnen på 225 grader.
Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver, og legg utover på et stekebrett.
Stek skivene i ca 10 minutter i stekeovnen - til de er litt møre.

Ha Bolognese sausen nederst i en stor, ildfast form.
Legg de ”forstekte” aubergine skivene på toppen.

Lag en ostesaus ved å smelte smøreost sammen med litt fløte i en kjele - smak til med muskat.
Hell ostesausen over aubergine skivene.
Ha godt med revet ost på toppen.

Sett formen i stekeovnen, og stek i ca 30 minutter.

Server med en god salat!

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.



♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.