mm

onsdag 29. januar 2014

Kanelkringle...

En nydelig kringle med kanel og sukrin. Ungene elsket denne, og var borte omtrent før jeg fikk tatt bilder. Kjempegod kaffekos, og smakte til forveksling lik gjærbakst kringle...



Oppskrift
8 - 10 stykker
  • 75 g kokosmel
  • 60 g finmalte sesamfrø 
  • ½ ts bakepulver
  • 1 - 2 ts kardemomme
  • 1 – 2 ss fiberhusk
  • 1 – 2 ss sukrin
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 dl lunkent vann
  • 1 ts honning eller agavesirup
  • 4 egg
  • 5 ss nøytral olje eller smeltet smør
  • kanel og sukrin gold

Rør ut gjæren i vannet, sammen med honningen. (Sukkeret i honningen vil bli spist opp av gjæren).
Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Pisk sammen egg og olje med en gaffel  i en annen bolle.
Bland alt sammen til en luftig fin deig.
La deigen hvile 10 minutter på benken.



Trykk deigen ut til et rektangel.
(Fukt gjerne hendene med litt vann, så blir ikke deigen så klissete å jobbe med.)
Strø over kanel og sukrin, og rull deigen sammen til en pølse.
Form deigpølsen til en kringle.
Pensle kringlen med egg, så blir den blank og flott.
Stek ved 180 grader i 25 - 30 minutter, til den er gylden og fin.


♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.