mm

torsdag 2. januar 2014

Fiskesuppe...

Nå når julen er over, er det godt med noe litt lettere mat...
Fiskesuppe er rask og sunn hverdagsmiddag som ungene elsker. Uansett hvor mye jeg lager bruker kjelen være tom...

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.




Oppskrift
  • 300 g torsk eller annen hvit fisk
  • 100 g rensede reker
  • ca 5 dl vann
  • 1/4 stor sellerirot
  • 1/2 Brokkoli
  • 1/2 Blomkål
  • 1/2 purreløk
  • evt 1 liten gulrot
  • 1/2 boks Creme Fraiche
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper

Start med å rense rekene (jeg kjøper gjerne frosne) og lag skalldyrkraft.
Ha rekeskallet i en stor kjele. Hell på litt olivenolje og fres rekeskallet noen minutter.
Hell på vann slik at rekeskallet er noenlunde dekket. La kraften stå og småkoke ca 30 min.

Mens kraften koker, renser du og skjærer opp alle grønnsakene i passe store biter.
Når skalldyrkraften er ferdig heller du den over i et litermål, og kaster rekeskallet.
Ha grønnsakene over i kjelen og hell på ca 2 dl av skalldyrkraften.
Kok grønnsakene til de er møre.
Tilsett Creme Fraiche og kremfløte.
Ha i fisk i terninger, og la den trekke i gryta i ca. 10 min.
Smak til med salt og pepper, og juster med litt mer kraft/fløte dersom det trengs.

Helt til slutt har du i rekene - de må ikke koke, da blir de seige- de skal bare bli varme.

Server med litt godt nybakt lavkarbobrød.


Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.



♥ Tove

4 kommentarer:

  1. Fantastisk god fiskesuppe ble middag i dag, med foccacia-brød til. Takk for tips. Har faktisk aldri laget kraft av rekeskall før. Litt "ulekkert" i gryta, men du verden så godt. Er fiskesulten etter jula, men etter å ha lest boka til Geelmuyden: "Sannheten på bordet" frister det ikke lenger å kjøpe laks eller ørret. Noe som har vært fast innslag i løpet av uka tidligere. Får satse på sild, makrell og annen fisk som har levd et anstendig fiskeliv i naturlige omgivelser. Verden er full av galskap dessverre, så det gjelder virkelig å være våken om man skal ha ren og naturlig mat.
    Suppa varer i alle fall til en middag til, gleder meg til det:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at suppen falt i smak :-) :-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.