mm

lørdag 14. desember 2013

Valnøttmarsipan med hint av aprikos...

Marsipan hører med til jul, og hvorfor ikke lage marsipan av valnøtter. Kombinasjonen marsipan og aprikos ble virkelig godt, og marsipanen fikk fort "bein å gå på" her i huset... Spørs om ikke jeg må lage en ny porsjon før jul...



Oppskrift
  • 1 dl valnøtter
  • 1 tørket aprikos
  • 2 - 3 ss sukrinmelis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 ss mandelmel eller finmalte mandler
  • 1/4 ts xanthan gum (kan sløyfes)
  • 1 ss eggehvite
Kjør valnøtter og aprikos sammen i en hurtigmikser til en jevn masse. Tilsett resten av de tørre ingrediensene, og kjør alt sammen i mikseren. Tilsett eggehvite til passe konsistens.
La marsipanen hvile i kjøleskapet en times tid, før du triller ut små kuler.
Dypp gjerne kulene i sjokolade...



Når du skal være litt ekstra snill med deg selv...



♥ Tove

4 kommentarer:

  1. Kan jeg bruke noe annet enn mandelmel? Skulle lagd dem mandelfrie til en mandelallergiker som tåler valnøtter...

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare bruk litt mer valnøtter ;-) ;-)

      Slett
  2. Tilsatte en skvett cognac når jeg gjorde disse til jul, ble supergodt!
    Takk (igjen) for mange flotte oppskrifter ☺

    SvarSlett
    Svar
    1. Oi... Ja, det hørtes slett ikke dumt ut Elisabeth ;-) ;-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.