mm

fredag 20. desember 2013

Sukkerfri, lavkarbo Bountykonfekt...

Konfekt hører med til jul. Hvorfor ikke lage en sukkerfri lavkarbo variant av Bounty - sjokolade...?
Disse godsakene holder seg godt i kjøleskapet, og kan gjerne fryses.

Oppskrift på disse godbitene finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER



Oppskrift
  • 1 boks kokosmelk*
  • 1 - 3 ss sukrinmelis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ca 200 g kokosmasse
Sett kokosmelken i kjøleskapet, slik at den skiller seg. Bruk den faste delen av melken.
Smelt kokosmelken i en kjele, rør inn sukrinmelis og vanilje. Smak til hvor søt du vil ha massen.
Rør inn kokosmasse.

Ha massen over i en liten firkantet form, kledd med plastfolie.
Sett formen i kjøleskapet et par timer, til massen er stivnet.

* OBS! Ikke bruk "light" kokosmelk! Den skiller seg ikke! 

Sjokoladetrekk





Smelt kokosoljen i mikrobølgeovnen noen sekunder.
Rør inn kakaopulver, sukrin og vanilje. Smak til med søtt.
Hell sjokoladeblandingen over kokosmassen, og sett konfekten kjølig i ca 20 minutter - til sjokoladen har stivnet...

Tips: Du kan også lage kuler av kokosmassen og dyppe i sjokoladen - dette blir penere, men jeg er litt lat, og velger å gjøre det på den lettvinte måten ;-D

Skjær konfekten i passe store biter og oppbevar i kjøleskapet.
Kos deg...

Oppskrift på disse godbitene finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER



♥ Tove

1 kommentar:

  1. Jeg tror jeg har laget denne, den ble i alle fall veldig god!

    - Yara

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.