mm

torsdag 5. desember 2013

Sitron - Biscotti...

Nydelige sprø Biscotti med smak av sitron hører med til jul...

Oppskrift på disse kakene finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER




Oppskrift
  • 170 g  hvitt mandelmel (evt finmalte skoldede mandler)
  • 70 g sukrin
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts xanthan gum eller 1 ss fiberhusk
  • en klype salt
  • 40 g nøytral olje (raps f. eks) evt. smeltet smør
  • 1 ts  vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 2 ss revet sitronskall (tilsvarer skallet av 1 sitron)
  • hakkede mandler
Bland sammen alt det tørre. Tilsett egg, olje og sitronskall, og bland sammen til en smidig deig.
Legg deigen på en bakepapirkledd plate, og form den slik at den blir et rektangel på ca. 30 x 15 cm og 1 cm tykk.
Stekes ved 180 grader i 20 minutter.



Etter 20 minutter senker du temperaturen til ca 100 grader, tar ut deigen og skjærer den opp i ca 2 cm brede "pinner". Tørk kakene videre med snittsiden opp i 15 minutter, snu kakene og tørk videre i nye 15 minutter.



Oppbevares i tett boks, og nytes med en nydelig kopp te eller kaffe....

Oppskrift på disse kakene finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER



♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Er ikke noe spesielt glad i typiske julekaker (med unntak av pepperkaker, da), så biscotti står definitivt på lista over kaker som skal lages til jul i år :) Jeg lagde forresten kyllingcurryen din til middag her om dagen, og den var nydelig! Mannen min holdt på å forspise seg ;) Restene ble en god lunsj dagen etterpå, så denne skal vi gjenta snart!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at Curryen falt i smak :-) Hadde det selv til middag for ikke så lenge siden, og da ble restene til en deilig Curry-suppe dagen etter :-) Det kan virkelig anbefales :-)

      Ja, Biscotti er en gjenganger til jul her i huset også :-) I dag baker jeg en variant med Sjokolade og hakkede mandler, og har allerede smakt litt... Nyyydelig! Spørs om det holder med en porsjon til jul...

      Ha en fredelig og fin adventstid Nanne, og ta vare på deg og dine :-) :-)

      Klem Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.