mm

torsdag 12. desember 2013

Glutenfrie/sukkerfrie Lussekatter...


Svart senker natten seg, i stall og stue.
Solen har gått sin vei, skyggene truer.
Inn i vårt mørke hus, stiger med tente lys,
Sancta Lucia, Sancta Lucia...

Lussekatter hører med til Lucia feiringen. Disse er søte, luftige og gode – sukkerfrie, glutenfrie og lavkarbovennlige. Hva mer kan en ønske seg...


Oppskrift
15 – 18 stk
  • 75 g kokosmel
  • 60 g finmalte sesamfrø eller hvitt mandelmel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts safran eller gurkemeie
  • 1 – 2 ss fiberhusk
  • 1 – 2 ss sukrin
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 dl lunkent vann
  • 1 ts honning eller agavesirup
  • 4 egg
  • 5 ss nøytral olje eller smeltet smør
  • Gojibær eller hakkede mandler til pynt

Rør ut gjæren i vannet, sammen med honningen. Sukkeret i honningen vil bli spist opp av gjæren.
Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Pisk sammen egg og olje med en gaffel  i en annen bolle.
Bland alt sammen til en luftig fin deig.


Trill pølser av deigen, som du så former til søte små lussekatter.
Fukt hendene med litt vann, så blir ikke deigen så klissete å jobbe med.
Pynt lussekattene evt med gojibær eller en liten mandelbit.

Stek ved 180 grader i 15 – 20 minutter, til lussekattene er gyldne og fine.

Nydelig!!




♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.