mm

lørdag 9. november 2013

Jordbær Clafoutis...

Clafoutis er en lettvint, og kjempegod fransk dessert. Å lage en clafoutis er like enkelt som å lage pannekakerøre. Jeg har laget den med jordbær, men du kan bruke nesten hva som helst av frukt eller bær - bringebær, blåbær, bjørnebær... Ta det du liker, og har tilgjengelig. Frosne bær kan gjerne brukes.



Oppskrift
  • ca 200 g jordbær
  • 3 romtempererte egg
  • 1 dl fløte eller melk
  • 1 ss sukrin
  • 1/2 ts vanillje ekstrakt
  • bittelitt salt
  • 30 g mandelmel
  • 30 g kokosmel
  • litt hakkede nøtter
  • sukrinmelis til pynt

Del jordbærene i skiver, og ha de i bunnen av en smurt form - bruk en kakeform, paiform eller en rund ildfast form.



Bland godt sammen alle ingrediensene til en jevn fin røre, med konsistens omtrent som en vaffelrøre.
Hell røren over bærene, slik at det aller meste dekkes, men med noen av bærene stikkende opp.


Sett formen i stekeovnen - 200 grader i 30 - 40 minutter burde være passe. 
Kaken skal være fast og litt gylden rundt kantene når den er ferdig.



Avkjøl litt, og sikt over sukrinmelis.

Serveres lun, sammen med litt pisket krem...



♥ Tove

6 kommentarer:

  1. Mmmm, den både ser og høres utrolig god ut! Det blir nok søndagsdessert i overskuelig framtid :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kan virkelig anbefales ♡ ♡ ♡ Enkelt og veldig veldig godt...

      Slett
  2. Hei! Har planer om å lage denne til helgen og lurer på hvor mage personer den er beregnet til?

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi var 4 stk på denne kaken, og det holdt rikelig :-) :-)

      Slett
    2. Takk :) Gleder meg til å prøve den:)
      Har testet ut flere av oppskriftene dine bl.a fløtegratinerte reker og det var utrolig godt og ikke minst veldig lettvint å lage:)
      Kjempefin og inspirerende blogg:)

      Slett
    3. Ja, de fløtegratinerte rekene er en klassiker her i huset :-) Eldstemor blir 15 nå i februar, og da er det fast bursdags-bestilling på det til middag ;-D ;-D

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.