mm

onsdag 13. november 2013

Gratinert Tomatsuppe med bakte tomater...

En spennende vri på tomatsuppen...
Grillsmaken fra tomatene gjør virkelig denne tomaten til en smaksopplevelse - noe en trygt kan si posesuppe ikke akkurat er...

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.





Oppskrift
  • 6 store plommetomater
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • ca 2 dl vann
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • Revet Parmesan
Del tomatene i 2 og ha dem med snittsiden opp i en ildfast form. Ha over godt med olivenolje og salt/pepper.
Pakk inn hvitløksfeddene i alufolie og legg med i formen.
Grill tomatene i ovnen ved 200 grader i ca 1 time.

Når tomatene er ferdig grillet har du de og hvitløken over i en blender, og kjører til en glatt fin masse. Tilsett vann til ønsket tykkelse, og smak til med olivenolje, salt og pepper - og kanskje litt chili dersom du ønsker litt mer "spark".

Ha suppen over i ildfaste porsjonsformer - Creme Brulee former f. eks.
Ha over godt med parmesan og gratiner suppen i ovnen ved 200 grader til osten er gylden og fin.

Server med litt godt lavkarbobrød...





Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.

♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.