mm

fredag 1. november 2013

Fylt Aubergine - Karniyarik...

Fylt Aubergine eller Karniyarik er en nydelig velsmakende rett opprinnelig fra Tyrkia.
Ungene elsker denne, og serveres gjerne som lørdagskos...

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.



Oppskrift
  • 2 store Auberginer
  • salt
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk - finhakket
  • 1 rød chili - finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • rikelig med hakket persille
  • 1/4 ts kanel
  • pepper
  • evt. revet ost



Del auberginene i to, og skjær snitt på kryss og tvers av snittflaten. Pass bare på å ikke skjære helt gjennom. Strø på godt med salt, og la auberginene ligge 20 - 30 minutter. Saltet trekker ut bitterstoffer fra auberginene. Skyll av saltet, og hul ut auberginene, slik at du bare har "skallet" igjen. Legg aberginkjøttet tilside.

Stek kjøttdeigen, og surr med løk, hvitløk og chili mot slutten. Ha auberginkjøttet over i stekepannen sammen med kjøttdeigen, og stek dette mykt. Del det i gjerne i litt mindre biter. Når auberginkjøttet er blitt mykt heller du over tomatene og har i rikelig med persille. La det hele putre sammen i ca 15 minutter.

Smak til med pepper, kanel og evt salt.





Legg aubergine skallene i en ildfast form, og fyll de med kjøttsausen.
Stek i stekeovn ved 150 grader i 1 - 1 1/2 time.
Gratiner gjerne med ost mot slutten av steketiden...

Server med en frisk salat...


Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.



♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Lurer bare på hvorfor det skal stå så lenge i ovnen da alt er ferdig stekt allerede? Ellers tusen takk for en meget inspirerande blogg!:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Aubergine "Skallet" er ikke stekt, så det trenger litt tid for å bli mykt. Du behøver ikke ha de inni ovnen så lenge, men de blir ekstra gode dersom du har tid til å vente...

      Takk for fine ord ;-) Koselig at du finner litt inspirasjon ;-)

      Ha en fin fin helg Elisabeth!

      -Tove-

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.