mm

onsdag 30. oktober 2013

Monster Brownies...

Ungene kommer til å elske denne kaken 
Kaken blir saftig og god, nesten litt konfektaktig, pga en litt uvanlig ingrediens i kaker – nemlig avokado! Avokado er en anvendelig frukt (ja, det er faktisk en frukt) som kan brukes både i desserter og kaker, i tillegg til den klassiske Guacamolen.

Avokado er full av antioksidanter, sunne umettede fettsyrer og er dessuten rik på fiber, noe som betyr at den metter godt. Så selv om jeg egentlig ikke er så overbegeistret for Halloween, er jo dette en relativt sunn godsak det går an å ha på lur til barna. Den irrgrønne fargen avokadoen gir til glasuren er helt naturlig og inneholder ingen E-stoffer - perfekt farge nå til Halloween ;-)
Skikkelig monsterkake...

Oppskrift på denne kaken finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER


Oppskrift
  • 2 små avokado (evt 1 stor) – most
  • 2 ss olje
  • 4 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss kakaopulver
  • 150 g sukrin
  • 4 ss kokosmel
  • 1 ts bakepulver
  • bittelitt salt
  • ½ ts kanel
  • Evt hakkede nøtter, Cacaonibs eller hakket sjokolade (86%). 

          

    Kjør avokadoene til en jevn masse i en foodprocessor, eller bruk stavmikser.
    Bland inn olje og egg.
    Ha i alt det tørre, og bland godt sammen.

    Ha røren i en godt smurt form ca 20x20 cm eller en smurt springform.
    Stekes ved 180 ⁰C i ca 30 minutter.



    Glasur
    • 1 avokado
    • 3-4 ts Sukrinmelis
    • 1 ss Sitronsaft
    • Noen dråper vaniljeekstrakt eller peppermynte
    Kjør avokadoene til en jevn masse i en foodprocessor, eller bruk stavmikser.
    Smak til med sitronsaft og sukrin.

    Bre kremen over kaken.



    Sunnere
    Halloween
    kos...

    Oppskrift på denne kaken finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER


    ♥ Tove

    2 kommentarer:

    1. Det så skremmende godt ut ;) Hvordan tror du det hadde blitt å erstatte sukrin med agavesirup? Kaken blir kanskje veldig "tung" da, men jeg er generelt ikke så begeistret for sukrin :)

      SvarSlett
      Svar
      1. Det går sikkert helt fint :-) Har ingen formeninger om hvor mye du da må bruke, så du må nesten bare forsøke deg litt frem ;-) Har du forsøkt sukrin Gold? Den er ikke så "kald" i smaken, og kan hende liker du den bedre..?

        Slett

    Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.