mm

lørdag 12. oktober 2013

Marmorkake...

En gammel klassiker, men her i en variant uten mel og sukker.
Kaken ble saftig og god, og utrolig holdbar. Kan gjerne fryses, og er perfekt å ha på lur til gjester, eller når du har lyst på noe godt...



Oppskrift
  • 100 g hvitt mandelmel (evt. finmalte skoldede mandler)
  • ½ ts natron
  • ½ ts xanthan gum el. 1 ss fiberhusk
  • 1 knivsodd salt
  • 1 dl gresskarpurè (evt. rømme/kesam)
  • 2 ss sukrin
  • 3 egg
  • 1 ss kakao




Bland sammen alt det tørre.
Tilsett gresskarpurè og egg, og bland alt godt sammen.
Smak til med mer søtt dersom du ønsker det.
Del røren i to, og bland inn kakaopulver i den ene delen.

Ha den lyse røren i en liten brødform ca 1,5 L eller en smurt liten rund form. Ha over den mørke røren, og dra en kniv gjennom begge lagene med kakerøre, for å lage "marmor mønster".




Stek kaken ved 180 grader i 35 - 45 minutter.
Avkjøl på rist.







♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.