mm

onsdag 23. oktober 2013

Gresskarpuré...

Nå når Halloween feiringen snart står for døren har butikkene gjerne store flotte gresskar for salg.
Gresskar kan brukes til så mye mer enn bare å lage dekorative lykter - Gresskar er nemlig super lavkarbomat! De inneholder nemlig kun 2,8 gram karbo pr 100 gram.
Etter å ha hult ut gresskaret til lykt sitter du igjen med både masse frø og gresskarkjøtt.
Frøene kan du riste lett i stekepannen eller stekeovnen, sammen med salt, olivenolje og gjerne litt chili. Dette er super lavkarbosnacks!

Pumpkin Banner

Foto: allaboutpumpkins.com

Fruktkjøttet lager jeg gresskarpuré av. Denne er kjempeflott å fryse ned i porsjonen, og kan brukes både som syltetøy, i kaker, bakst og til middager. Det gir en fantastisk god aromatisk sødme, og gjør bakverket saftig og godt.
Gresskarpuré kan gjerne erstatte rømme eller creme fraiche i bakst, og jeg har brukt gresskapuré i både Muffins, Kaker, Brød, EnergibarerChiligryte og ganske enkelt som tilbehør til stekt/grillet kjøtt - nydelig!



Gjør som følger:
  • Skjær gresskarkjøttet i passe store terninger og ha over i en kjele.
  • Kok terningene i litt vann - du trenger ikke så mye til å begynne med. Gresskar inneholder gjerne en del væske, så det er bedre å spe med litt mer vann etter hvert.
  • Kok terningene møre - ca 15-20 minutter.

  • evt. kan du dele gresskaret i passe store biter (med skallet på), og bake det i stekeovnen på 180 grader i ca 40 - 60 minutter (til det er mørt)

  • Ha gresskarkjøttet over i en food prosessor eller bruk stavmikser. Kjør det hele til en jevn masse.
  • Spe med litt mer vann dersom du synes det blir for tørt.
  • Frys ned gresskarpuréen i porsjoner.
Gresskarpureen kan smakssettes etter hva du skal bruke den til, både med søtt og salt.
Skal du bruke den som syltetøy smaker du til med sukrin, litt kanel, malt nellik og malt ingefær f.eks.

Her er en del tips til oppskrifter som inneholder gresskarpuré:









♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.