mm

lørdag 7. september 2013

Yoghurtis med Sjokolade...

Ok.... La meg bare advare med deg det samme... Dette var så godt, at du bør egentlig bare sette av en hel kveld til å kose deg med denne isen... Gjerne en kveld du er alene hjemme, og har sofa og fjernkontroll helt for deg selv... Dette var bare helt himmelsk....




Oppskrift
  • 200 g yoghurt naturell - gjerne gresk eller tyrkisk
  • 2 ts Sukrin Gold (evt vanlig sukrin, eller annet søtt)
  • 2 ts kakao (vanlig bakekakao)
  • 1 knivsodd Xanthan Gum (kan sløyfes)                      - Sjokoladesaus - 
  • 2 ss vann eller fløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt (eller frø fra 1/2 vaniljestang)
  • 1 ts vodka (kan sløyfes, men gjør at det ikke så lett danner seg krystaller i isen)
  • evt. hakkede nøtter eller 86% sjokolade



Start med å lage sjokoladesausen.
Bland sammen alt det tørre, og rør inn vannet.
Varm opp blandingen til kokepunktet - jeg bruker en smørsmelter, siden det er så lite - og rør godt til det tykner. Xanthan gumen gjør at det tykner lettere, men denne kan gjerne sløyfes.
Lag gjerne dobbel porsjon, så har du en deilig sjokoladesaus til isen etterpå...



Bland sammen yoghurt, vodka og vanilje.
Avkjøl sjokoladesausen litt, og rør den så forsiktig inn i yoghurten. 
Smak til med søtt.
Tilsett gjerne litt  hakkede nøtter eller hakket 86% sjokolade...
Sett blandingen i fryseboksen i ca 4 timer, eller så lenge du orker vente...



Server med friske bær og litt lunken sjokoladesaus...
Lykk øynene og nyt...



♥ Tove

5 kommentarer:

  1. Mmmmm.....dette hørtes farlig godt ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. He, he ;-) Ja, det kan jeg love deg det var... Mmmmm ;-D ;-D

      Slett
  2. Har du mye søtt i tillegg til sukrin gold? Syntes min is ikke ble noe søt :(

    SvarSlett
  3. Hvordan lager du sjokoladesaus uten sjokolade? Skal kakaoen i sausen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Iiiik! Her har det falt ut 1 ss kakao pulver i oppskriften! Kan selvsagt ikke lage sjokolade saus uten ;-) ;-) Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette :-D

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.