mm

tirsdag 10. september 2013

Eplemos...

De norske eplene er nå i butikkene, og de er så friske og gode...
Selv om ikke epler er direkte lavkarbo, går det an å unne seg litt en gang i blant.
Eplemos er også en fin måte å få smak av eple i desserter o.l. uten at det trenger bli så mye karbohydrater av den grunn.



Oppskrift
  • 8-10 epler
  • ca 1 1/2 - 2 dl vann
  • sukrin
  • evt. 2-3 kanelstenger
Rens og del eplene i biter, legg i en kasserolle sammen med kanelstenger og hell på vann.
Kok i ca 10 - 15 min til eplene er møre.
Eplene "moser" seg selv under kokingen, men du kan bruke en stavmikser f. eks for å få en helt glatt mos.
Smak til med sukrin og evt. mer kanel.
Jeg lagde eplemosen uten tilsetting av søtt, men dette er en smakssak, og kommer selvsagt helt an på hvor søte eplene er.



Frys ned eplemosen i porsjoner, og nyt utover vinteren.
Eplemosen er nydelig på nybakt lavkarbobrød, i Eplegranola og Eplesnø...



♥ Tove

2 kommentarer:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.