mm

søndag 28. juli 2013

Tzatsiki...

Tzatsiki er et klassisk gresk tilbehør, som smaker fantastisk godt til grillet kjøtt i alle varianter.
Nydelig også til Greske kjøttboller.



Oppskrift
  • 3 dl gresk yoghurt 
  • 1 slangeagurk
  • 2 hvitløksbåter
  • salt og pepper

Del agurken i to (på langs), og skrap ut frøene i midten.
Riv agurken grovt på et rivjern.
Ha agurkmassen over i et dørslag, strø på litt salt, og la det stå en times tid.
Press ut så mye som mulig av vannet fra agurkmassen.
Bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk og agurk. 
Smak til med salt og pepper.


♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Tzatziki er jo bare så nydelig! Gleder meg til jeg skal til Hellas om en måneds tid - hvis det er ett land der det må være enkelt å holde seg til LCHF i ferien så må det jo være der :) Masse deilig fersk fisk, solmodne grønnsaker, fetaost, oliven og olivenolje....:) Og den herlige greske yoghurten, selvsagt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant ;-) Har reist flere ganger til "syden" de siste årene, og har ikke hatt noen problemer med å spise lavkarbo :-D
      Ingen ser rart på deg om du ber om grillede grønnsaker eller salat i stedet for Pommes Frites til middagen der :-)
      Kos deg masse på ferie Nanne! Her er det en tur til Kroatia som står for døren ;-)

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.