mm

torsdag 25. juli 2013

Sommerlig Sitronformasj kake...

Mannen min elsker sitronfromasj, så til bursdagen ønsker han seg alltid fromasjkake.
Denne kaken er lett og frisk, og smelter i munnen...
Gratulerer med dagen kjæresten min!

Oppskrift på denne kaken finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER


 Oppskrift Bunn
  • 4 egg
  • 4 ss sukrin
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl væske (fløte, kokosmelk, melk el)
Pisk eggedosis av sukrin og egg.
Sikt inn det tørre, og bland godt.
Hell røren i en smurt springform (legg gjerne en bit bakepapir i bunnen), og stek ved 180 grader i ca. 20 - 25 minutter

   

Oppskrift Fromasj
  • 3 egg
  • 4 - 5 ss sukrinmelis
  • 5 gelatinplater
  • ca. 1/2 dl kokende vann
  • 1 sitron - saft og revet skall
  • 3 dl kremfløte
(Evt. DENNE oppskriften - på luftig og lett Sitronfromasj).

Start med å legge gelatinplatene i bløt.
Pisk egg og sukker til eggedosis i en bolle.
Pisk kremfløten i en annen bolle.
Bland sammen eggedosis og pisket krem, og tilsett saft og finrevet skall av sitron.

Klem ut vannet av gelatinplatene, tilsett ca 1/2 dl kokende vann, og rør godt til de er smeltet.
Hell gelatinen i en tynn stråle i fromasjblandingen, mens du røren hele tiden.

Behold ringen på spingformen med kakebunnen på.
Hell fromasjblandingen over kakebunnen, og sett kaken kjølig i ca 2 timer.


Oppskrift på denne kaken finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER



♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Grattis med dagen til kjæresten din! Og den kaka både ser og høres deilig ut - får nesten vann i munnen jeg nå :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.