mm

tirsdag 9. juli 2013

Marinerte Oliven...

Marinerte oliven er kjempegodt, og superenkelt å lage selv!
En klassiker på Tapasbordet, nydelig i salater eller rett og slett som snacks.

Jeg bruker å kjøpe et glass med grønne olivener på matbutikken - Eldorado f.eks. har store flotte olivener til en billig penge.

Italian Marinated Olives Recipe


Tøm innholdet i glasset i et dørslag slik at du blir kvitt laken de ligger i.

Marinaden til olivenene lager jeg oppi det tomme glasset.
Jeg bruker:
  • 1 - 2 fedd hvitløk - enten hakket eller hele
  • 1/2 rød Chili - evt Spansk pepper
  • litt sitronsaft
  • olivenolje
I tillegg kan en tilsette forskjellige krydderurter etter smak - oregano, basilikum, timian, fenikkel, rosmarin f.eks. Bruk det du liker best, og har for hånden.

Ha olivenene tilbake på glasset, og fyll opp med en god olivenolje.

La glasset stå ca et par dager på kjøkkenbenken for at olivenene skal trekke til seg godt med smak.
Oljen som olivenene ligger i får en fantastisk smak, og denne bruker jeg som dressing på salater.

Easy peasy!!


♥ Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.