mm

lørdag 6. juli 2013

Luftig og lett Sitron Fromasj...

En nydelig frisk dessert i sommervarmen...



Oppskrift

evt.
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 4 - 6 ts sukrinmelis
  • 1 ts vaniljepulver (evt. frøene fra en hel vaniljestang)

  • 2 ts gelatinpulver (evt. 3 plater)
  • ca. 1/2 dl kokende vann
  • saft og skall av 1 sitron



Start med å vaske sitronen godt (bruk helst økologisk). Riv skallet på den fineste delen av rivjernet, og press deretter ut all saften. Ha gelatinpulveret i sitronsaften, og la dette stå og svelle noen minutter.
Løs opp gelatinen ved å helle på ca 1/2 dl kokende vann, mens du rører godt. La blandingen avkjøles litt.
Imens lager du kesam/yoghurt blandingen.
Bland det hele forsiktig sammen, og smak til med søtt.



Hell fromasjen i porsjonsformer, eller i en stor. La den stå kjølig i ca 4 timer.



Server med friske bær...



♥ Tove




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.