mm

søndag 23. juni 2013

SjokoladeLykke...

Av og til bare MÅ jeg ha sjokolade... Varm, flytende, fyldig, mørk sjokolade, som smelter i munnen...
Trenger jeg si mer...?

Denne desserten inneholder alt, og hemmeligheten er i vannet... Les oppskriften, så skjønner du hva jeg mener...




Oppskrift

  • 2 ss sukrin
  • 85 g mandelmel
  • 3 ss kakakopulver
  • 1 ts bakepulver
  • bittelitt salt
  • 1 dl kremfløte
  • 2 - 3 ss gresskarpure eller usøtet eplemos (evt. rømme/kesam)
  • 1 - 2 ts vaniljeekstrakt



Bland alt sammen til en jevn røre, og ha over i en ildfast form.
Sikt så over:
  • 2 ss sukrin gold (evt. vanlig sukrin)
  • 2 ss kakao
Helt til slutt tømmer du vann over det hele:
  • 2 dl varmt vann
Det kommer til å se ut som en katastrofe, og du tror nok aldri dette blir spiselig. MEN, stol på meg! 
Dette er trikset, som gjør denne desserten til en virkelig opplevelse. Vann, sukrin og kakao lager en slags sjokoladesaus som legger seg rundt kaken, og gjør den saftig, flytende og... ja, rett og slett nyyyydelig!!

Sett formen i stekeovnen ved 180 grader i 30 minutter - ta ut herligheten, og la den hvile i ca 20 minutter.



Server med litt yoghurt naturell eller pisket kremfløte...

Nyt... 



♥ Tove

9 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Skjønner akkurat hva du mener.... Trodde først det var sjokoladefondant du hadde laget.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det blir en slags "omvendt" sjokoladefondant ;-) En blanding mellom sjokoladekake og sjokolade pudding... :-)
      Nydelig i alle fall!!

      Tove

      Slett
  3. Himmel og hav! Den så god ut!! Må testes i løpet av uka!

    SvarSlett
    Svar
    1. He he :-D Du kan bare begynne å glede deg... ;-)
      Tennene løper i vann bare av å tenke på denne... MÅ lage den igjen i løpet av de neste dagene... Tenkte kanskje å prøve med kokosmel neste gang... :-D Åh... Lykke!!

      Slett
  4. Forresten, hvor stor form skal vi bruke?
    Kokosmel blir sikkert også godt!
    Lagde rabarbrakake etter din oppskrift som ble en suksess på lørdagens bursdag her i huset, takk for at du deler!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker en form som er ca 20 cm i diameter :-)
      Så flott at rabarbra kaken falt i smak!
      Ha en fortsatt fin dag ;-)

      Slett
  5. Har du testet med kokosmel? Ble det bra? Og hvor mange gram tok du?

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ennå ikke dillet meg til å få testet med kokosmel, men tenkte å prøve med ca 40 g... Må nesten se an konsistensen litt.. Må gjerne gi meg en lyd dersom du rekker å teste det ut før meg ;-) ;-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.