mm

fredag 10. mai 2013

Ostekake med Gelelokk...

En nydelig festkake...
Perfekt i disse tider, da festlighetene står i kø... Konfirmasjoner, bryllup, 17. mai, pinse... En fantastisk kake, helt uten sukker, men med verdens beste samvittighet...

Oppskriften er basert på oppskriften min på "Frisk og god Ostekake", som du også finner i boken min - "Mat for Sjelens Søte Fristelser" - sammen med 74 andre fristelser...



Oppskrift Bunn
  • 100 g malte mandler 
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ss sukrin
  • 2 egg 
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha over i en smurt form.
Stekes ved 180 grader i 10 - 15 minutter.
Avkjøl.

Jeg brukte denne formen fra Hamonoya.
Den er veldig praktisk til slike kaker. Bunnen i formen fungerer også som kakefat, og etter å ha stekt bunnen har jeg bare over ostemassen i samme form. Silikon-ringen gjør at massen ikke fester seg så lett. Når du skal servere kaken, tar du bare av ringen, og kaken er klar til servering.



Oppskrift Ostekrem
  • 6 plater gelatin 
  • ca 2 dl varmt vann
  • 2 pk Tine kremost naturell
  • 1 boks seterrømme
  • 3 dl kremfløte
  • 5 - 6 ss sukrinmelis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter, til de er myke.
Kok opp vannet.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem ut i det varme vannet. 

Rør sammen rømme, kremost, vaniljeekstrakt og sukrinmelis med en håndvisp eller blender, til du har en jevn og klumpefri masse. 
Visp kremfløten i en egen bolle, og bland den inn i osteblandingen. 

Hell gelatinen i osteblandingen i en tynn stråle, og bland den forsiktig, men godt inn. 
Smak til massen med mer evt mer sukrin.

Hell ostemassen over bunnen, og sett den kjølig 1 - 2 timer.
Imens lager du gele...



Oppskrift Gele

  • 100 g bringebær (gjerne frosne)
  • 3 dl vann
  • 5 ts gelatinpulver
  • 3 - 4 ss sukrin
Kok opp vann, bær og sukrin. Sil blandingen gjennom en melsikt.
Rør inn gelatinoulveret, til det er helt oppløst.
Sett geleen kjølig.
Når geleen akkurat begynner å stivne, tømmer du den over ostekremen på kaken.



La kaken stå avkjølt i ca 4 timer (gjerne natten over).



♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Hei.
    Sitter å "pløyer" gjennom oppskriftene dine, og det er utrolig mye jeg har på lista mi at jeg skal prøve, og denne ostekaken er definitivt en av dem. =) Men ser at på ostekremen er sukrinmelis nevnt 2 gang.... Er det samlet menge som skal brukes?

    MVH Nann Helén

    SvarSlett
    Svar
    1. Uuuups.. :-) :-) Ja, her har det sneket seg inn en feil :-) Skal oppdatere oppskriftene med det samme ;-)

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.