mm

torsdag 18. april 2013

Masala Blomkål-Ris...

Denne oppskriften er inspirert av den indiske retten Masala ris. Siden ris ikke inngår i mitt kosthold lenger, måtte jeg finne et alternativ, og valget falt selvsagt på blomkål. Alle som har spist lavkarbo en stund har sikkert prøvd seg på "blomkålris"...
Dette ble en nydelig rett med mye smak! Retten kan gjerne spises som den er som en vegetarrett eller som lunsj, eller den kan serveres som tilbehør til grillet/stekt kjøtt. Nydelig sammen med kylling f.eks.

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.


Oppskrift
 • 1/2 stort blomkålhode, revet
 • 1 løk 
 • 1 rød paprika
 • 1 rød chili - finhakket
 • 1 fedd hvitløk- finhakket
 • 150 g frosne brekkbønner
 • 1/2 ts malt koriander
 • 1 1/2 - 2 ts Garam Masala
 • olje til steking
 • salt og pepper


Start med å lage "ris" av blomkålen. Jeg bruker en foodprosessor til dette, og kjører små porsjoner blomkål om gangen til "ris". Alternativt kan du rive blomkålen på et rivjern. Problemet med denne metoden er at du finner små biter blomkål over hele kjøkkenet etterpå...Skjær løk og paprika i små biter, og finhakk hvitløk og chili.
Surr grønnsakene i litt olje i en wok ved middels varme, til de er myke. Ha over i en skål, og sett til side.
Ha så ca halvparten av blomkålrisen over i woken, og surr denne på middels sterk varme, til den er gylden og fin. Ha den ferdig stekte blomkålrisen over i skålen med de andre grønnsakene, og stek så resten av blomkålen på samme måte.
Til slutt steker du brekkbønnene et par minutter.
Bland så alle grønnsakene og "risen" i woken, og smak til med krydder.

 

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.♥ Tove

6 kommentarer:

 1. Det her så jo utrolig godt og smakfullt ut og skal garantert prøves....

  SvarSlett
 2. Blomkålris er et must på lavkarbo.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant :-) Fint å kunne variere smaken på risen litt innimellom ;-)

   Slett
 3. Det var en smart måte å gjøre det på. Har gjort det på den enkleste måten, ved å koke blomkålen og deretter mose den. Men den blir altfor myk og egner seg best i purè. Må innrømme at jeg spiser litt ris av og til, særlig hvis det er naturris og villris blanda. Koker det lenge og vel, i ca 1 time. Vi bruker mye mindre ris enn før, det går bare mellom 1 og 1,5 dl på hele familien, som består av to voksne og to jenter i tenårene. Prøver å ha diverse annet tilbehør til middagen. Problemet med blomkål er at jentene ikke liker det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg koker også gjerne grov ris til resten av familien, og spiser blomkålris selv ;-) Denne retten har så mye smak at kanskje jentene dine liker dette bedre enn ren blomkålris? Ungene mine syntes i alle fall det var kjempegodt :-)

   Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.