mm

lørdag 2. mars 2013

Sjokoladedrøm...

Dette ble virkelig en drøm av en sjokoladekake... Silkemyk glasur, som smelter i munnen... Trenger jeg si mer...
Denne kaken ble bursdagskaken til "fjortisen" vår.
Saftig og god, uten mel og sukker, og med en ekstra sunn og god glasur - laget av avokado. Nydelig!!




Oppskrift
  • 100 g mandelmel *
  • ½ ts natron
  • 2 ss kakao
  • ½ ts xanthan gum el. 1 ss fiberhusk
  • 1 knivsodd salt
  • 1 ts pulverkaffe
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl rømme, crème fraiche eller kesam
  • 3 ss sukrin
  • 3 egg


Bland sammen alt det tørre.
Tilsett rømme og egg - bland alt godt sammen.
Smak til med mer søtt dersom du ønsker det.



Ha røren i en smurt liten rund form  ca 20 cm i diameter, kledd med bakepapir i bunnen.

Stek ved 180 grader i 30 - 35 minutter.

Glasur
  • 1 1/2 Avokado
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss sukrin
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Kjør avokadoen til en jevn masse i en blender. Ha i kakao, sukrin og vanilje. Kjør videre i blenderen, til alt er godt blandet sammen. Smak til med søtt, og bre glasuren over kaken...



* Denne kaken kan også lages med kokosmel. Se HER for omregning av mandelmel til kokosmel.


Denne oppskriften er en av 75 oppskrifter du kan finne i den nye E-boken min. Da i en variant med mørk sjokolade og et hint av chili...




♥ Tove

30 kommentarer:

  1. Nå er det rett på butikken og kjøpe rømme. Du vet virkelig hvordan du skal få ting til å se deilig, og innbydende ut :P Hvilet sprøytepose munnstykke har du brukt til glassuren :) ?

    Og vet du om det er mulig å bytte ut rømmen med gresk eller tyrkisk yogurt ?

    mvh en stor kakemoms

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, du kan gjerne bytte ut rømme med yoghurt :-)
      Munnstykket på sprøyteposen er det vanlige store "stjerneformede" ;-)

      Håper kaken smaker!

      Slett
  2. Hei!:) Vet du om man kan bytte ut Kesam / Rømme i oppskriftene dine med f.eks. Soyayoghurt? Laktoseallergi her...Samt at melkeprodukter ikke er så bra for tarmen generelt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke forsøkt det selv, med har brukt Gresskarpure med stort hell i stedet for rømme i denne oppskriften ;-) Tror derfor at soyayoghurt vil fungere helt fint!

      Slett
  3. fikk så lyst på kake nå, den så utrolig god ut

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk... Ja, den var aldeles nydelig!!

      Slett
  4. Kakao som i Oboy, nesquick eller bakekakao? Eller er det noen mer lavkarbo vennlige å få tak i?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker vanlig bakekakao, evt. råkakao pulver som jeg kjøper på iHerb ;-) Den inneholder ca 13 g karbo pr 100 g. På hele kaken blir ikke det så mye ;-D

      Slett
  5. Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    :-)

    SvarSlett
  6. Ååh, ser himmelsk ut! :) Denne skal jeg lage i påsken :) Vet du ca hvor mange karbohyhdrater det er i hele kaka?

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke regnet så nøye på det, men jeg vil anslå at hele kaken inneholder ca 11 - 12 g karbohydrater ;-)
      Ikke så mye per stykke med andre ord ;-D

      Håper det smaker Marianne!

      Tove

      Slett
  7. Hvilke side i e-boka står denne oppskriften?

    SvarSlett
    Svar
    1. Oppskriften på denne kaken står som en variant med mørk sjokolade og chili i boken :-) Du finner den på side 180.

      Tove

      Slett
  8. Prøvde glasuren i påska. Den smakte rett og slett pyton!!

    Men har stor tro på kaka, skal prøve den neste helg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Uff, så synd at du ikke likte glasuren :-( Kanskje du ikke hadde nok søtt i?? Vel, uansett er det jo smak og behag ;-)
      Fint at kaken falt i smak i alle fall...

      Ha en fin dag!
      -Tove-

      Slett
  9. Hvor lenge kan kaken stå i kjøleskapet og kan den fryses?
    Mvh
    R.H

    SvarSlett
    Svar
    1. Kaken kan gjerne stå et par dager i kjøleskapet :-) Det går også fint an å fryse ned kaken :-)

      Slett
  10. Hej Tove.

    Hvor ser den lækker ud, den må prøves!

    Kan rømme skiftes ud med græsk yougurt 10 %? Og hvilken opskrift synes du smager bedst, den med mandelmel eller kokosmel?

    Mange hilser fra Danmark.
    Sandra.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, du kan helt fint bruke yoghurt i stedet for rømme :-) Jeg synes begge varianter av kaken er like gode ;-)

      Ha en fin helg i Danmark!

      Tove

      Slett
  11. Denne så god ut!
    Hvordan lager man sitt eget mandelmel?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg kjører ganske enkelt små porsjoner i hurtigmikser/blender :-) .-) Dersom du har mandelkvern kan denne også brukes :-)

      Tove

      Slett
  12. Så dumt at jeg ikke har lagt merke til denne oppskriften før. Da skulle det blitt årets nyttårskake. Men nå vet jeg om den, og skal prøve å lage den ved en senere anledning :)

    SvarSlett
    Svar
    1. :-) :-)
      Kan virkelig Anbefales :-) :-)

      Slett
  13. Har nå laget denne kaken flere dager på rad, stor suksess!
    Men, glasuren ble ikke bra, desverre. Den verken så eller smakte bra. Glasuren på bildene dine ser mye mørkere ut enn den jeg fikk, selv om jeg fulgte oppskriften helt. Hvor store var avokadoene du brukte?
    Har du forslag til andre glasurer?

    SvarSlett
    Svar
    1. Begynner å bli en stund siden jeg laget denne nå, men mener at avokadoene var "vanlig" størrelse. Ikke kjempestore, og heller ikke små :-) :-)
      Det er mulig du må smake til med mer søtt og kakao i glasuren :-) :-)

      Som alternativ glasur kan du f.eks. lage en krem av smør, sukrinmelis og kakao :-) :-)

      Tove

      Slett
  14. Takk for annet glasur forslag :) Ble litt 'feil' med avokadosmak på glasuren for oss som ikke er vant til å bruke avokado i annet enn guacomole og dip.

    Du vet vel ikke hvordan forholdet smør/sukrin/kakao bør være?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hva med denne..?

      Sjokoladekrem:

      6 ss sukrinmelis
      250 g smør
      6 eggeplommer
      2 - 4 ss kakao
      1 ts vaniljeekstrakt

      Rør smør og sukrin hvitt.
      Tilsett en og en eggeplomme, til en luftig smørkrem.
      Bland til slutt inn kakaopulver og vanilje.

      Denne har jeg laget til sukkerfrie Sarah Bernard kaker, og denne er virkelig god :-) :-)

      Slett
  15. Hei

    Jeg tenkte å prøve denne kaken, ser nydelig ut! Men hvor får man tak i vaniljeekstrakt? Har lett men finner kun vaniljeessens og vaniljepulver..

    SvarSlett
    Svar
    1. Vaniljeekstrakt kan du lage selv:
      http://sjelemat.blogspot.no/2012/03/lag-din-egen-vaniljeekstrakt.html

      Eller kjøpe ferdig fra iHerb f.eks.
      Alternativt kan du bruke frøene fra 1/2 vaniljestang eller litt ekte Bourbonvanilje :-) :-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.