mm

lørdag 16. mars 2013

Shepherd's pie...

Shepherd's pie skal originalt lages med potetmos... Siden potet ikke er en del av kostholdet mitt lenger måtte jeg finne et alternativ, og da ble det blomkålpurè. Det fungerte helt fint!
Ungene elsket denne retten, og formen var helt tom da middagen var ferdig fortært!
Det ble til og med litt tilløp til krangling om hvem som skulle få skrape ren formen til slutt... 
Dette skal definitivt lages flere ganger, og kan så absolutt anbefales!!



Start med å lage en porsjon Bolognese saus
og mens sausen putrer lager du blomkålpurè...

Oppskrift Blomkålpurè
·        1 blomkålhode
·        2 ss smør
·        2 ss fløte
·        salt og pepper
·        ca 50 g revet ost (parmesan, cheddar, jarlsberg for eksempel)

Del opp blomkålhodet i små buketter. Damp bukettene møre i litt vann.
Sil fra kokevannet, og tilsett smør, fløte og ost. Mos blomkålen med en stavmikser, til du har fått en jevn og fin purè. (Du kan også gjerne bruke en blender f. eks. til dette.)
Smak til med salt og pepper.



Legg bolognese sausen jevnt fordelt i bunnen av en ildfast form.
Fordel blomkålpurè over sausen.

Stek retten i stekeovnen i ca 20 - 30 minutter ved 225 grader.


Server med en frisk salat!


♥ Tove

18 kommentarer:

  1. Denne skal jeg prøve til uka, ser kjempegodt ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra ;-)
      Håper det smaker!

      Ha en fin lørdag Leo :-)

      Tove

      Slett
  2. Jeg pleier å lage en forenklet versjon av denne. Bolognese med blomkål- og sellerirotmos på siden istedenfor som lokk. Kjempegodt! Savner ikke pasta i det hele tatt, og sellerirot setter en ekstra spiss på mosen.

    God helg! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, litt sellerirot er kjempegodt i purèen :-)

      Ha en flott helg du også Veronica!

      Tove

      Slett
  3. Dette så godt ut. Shepherd's pie var en favoritt i mine yngre år. Dessverre er ikke ungene mine glad i blomkålpuré..

    SvarSlett
    Svar
    1. Kan nesten garantere deg at ungene ikke kommer til å avsløre at dette er blomkålmos ;-) Osten gjør susen :-)

      Ha en fin lørdag videre Hanne!

      Tove

      Slett
  4. Ojojoj, denne så jammen i meg fristende ut! Tusen takk for tips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig.. ;-)
      Håper det smaker!

      Tove

      Slett
  5. Hei! Leste om bloggenog historien din hos Grønn & Skjønn. Veldig inspirerende! Du har veldig fine bilder og oppskrifter, gleder meg til å følge deg :-)

    SvarSlett
  6. Lagde denne til middag i dag og den var kjempegod! Var litt engstelig for blomkålpureen (yngstemann er ikke så glad i det), men den gikk ned på høykant! For de som lurer, så smaker den ikke blomkål. Ungene syntes den var bedre enn potetstappe. Lettvinn å lage og mettet godt. Takk for flott oppskrift :-)Ha en fortsatt fin søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at det falt i smak hos både små og store!

      Ha en fin fin søndagskveld, du også Wibeke ;-)

      Tove

      Slett
  7. Hei! Tusen takk for veldig fin og inspirerende blogg! Shepherd's pie var bare fantastisk god! Den gikk ned på høykant her :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for fine ord!
      Så flott at middagen ble vellykket Gunn :-)

      Ha en fin kveld!

      Tove

      Slett
  8. God rett! Jeg har eksperimentert en del med Shepherds pie og jeg synes den blir ennå bedre med sellerirotpurè så det anbefaler jeg alle å teste ut! :) Ennå mer autentisk blir den med mye rosmarin i kjøttsausen og på toppen :)(For de som spiser litt mer karber blir den aller mest autentisk med erter og gulrotbiter i kjøttsausen). Nammm

    SvarSlett
    Svar
    1. :-) :-)
      Ja, rosmarin er ikke dumt i sausen nei ;-)

      Slett
  9. Hello. I made this meal two days ago and let me tell you that it tastes fantastic.My husband and I loved it immensely!
    I'm also planning on trying some of your other fine recipes.:)
    Kris

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you very much :-) So glad you liked it :-) :-)

      Have a nice weekend!

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.