mm

lørdag 30. mars 2013

Frisk og god Ostekake...

Denne friske gode ostekaken er perfekt som Påskekos!
Super kake å ha stående på lur til gjester som stikker innom.
Oppskriften har vært publisert tidligere på bloggen, men tåler helt klart å tas frem igjen...

Dette er en av 75 oppskrifter du kan finne i E-boken min; "Mat for Sjelen's Søte Fristelser"...



Oppskrift Bunn
Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha over i en smurt form.
Stekes ved 180 grader i 10 - 15 minutter.

Avkjøl.


Oppskrift Ostekrem
  • 6 plater gelatin 
  • ca 2 dl varmt vann
  • skall av 1 sitron
  • saften av 1 sitron
  • 2 - 3 ss sukrinmelis
  • 2 pk Tine kremost naturell
  • 1 boks seterrømme
  • 3 dl kremfløte
  • 5 - 6 ss sukrinmelis
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter, til de er myke.
Kok opp vannet.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem ut i det varme vannet. 
Rør inn sitronsaft, sitronskall og sukrinmelis. 
Du har nå laget en sitrongele. 
La geleen avkjøles, mens du lager ostemassen.

Rør sammen rømme, kremost, vaniljeekstrakt og sukrinmelis med en håndvisp eller blender, til du har en jevn og klumpefri masse. 
Visp kremfløten i en egen bolle, og bland den inn i osteblandingen. 

Hell den avkjølte sitrongeleen i osteblandingen i en tynn stråle, og bland den forsiktig, men godt inn. 
Smak til massen med mer evt mer sukrin eller sitronsaft.

Hell ostemassen over bunnen. 
La kaken stå avkjølt i ca 4 timer.

Pynt med revet appelsinskall før servering.



Riktig
God
Påske !!





♥ Tove

4 kommentarer:

  1. Jeg linket til bloggen din, marshmallow oppskriften og oppskriften på mintknappene, på bloggen min. Håper dette er greit!

    Håper du får en kjempe flott påskeaften!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig :-)
      Ha en super påskeaften du også!

      Tove

      Slett
  2. Nam! Ser himmelsk godt ut! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kan jeg skrive under på at den var... ;-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.