mm

søndag 24. mars 2013

Coq au vin...

Coq au vin er en klassisk fransk rett som egentlig skal lages med hanekylling. Litt vanskelig å få tak i hane her i landet ;-), men helt vanlige kyllingfileter fungerer også like godt...
Dette er skikkelig festmat, en gjerne kan invitere gjester på!



Oppskrift
  • 3 - 4 kyllingfileter (4 - 500 g)
  • 150 g bacon
  • 100 g sjampinjong
  • 2 små løk evt 4 -5 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl vann
  • 1/2 ts timian
  • 1 laurbærblad 
  • salt og pepper
  • evt 1 ss linfrømel




Skjær kyllingen i terninger. Brun kjøttet i porsjoner.
Skjær opp bacon i strimler og brun dem.
Tilsett løk skåret i biter eller hele sjalottløk. Brun løken til den er gylden. Ha det over i gryten.

Tilsett rødvin, finhakket hvitløk, timian og laurbærblad i gryten.
Skjær soppen i skiver/biter og ha oppi gryta.

La gryten trekke til kjøttet er mørt - ca. 1 time. Smak til med salt og pepper.
Dersom du ønsker det kan du jevne sausen med litt linfrømel.



Server med blomkålris eller kokt blomkål/brokkoli f. eks.



♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Har laget denne retten til lørdagskos i kveld!! Helt fantastisk!! Takk!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig at det falt i smak Henrike :-)
      Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

      -Tove-

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.