mm

fredag 29. mars 2013

Appelsin-kake...

Dette er en lavkarbo-variant av den klassiske italienske kaken "Torta all'arancia". Originalen lages med hvetemel, men jeg har erstattet det med mandelmel.
En saftig og god kake til påske, med deilig smak av sitrusfrukter... Perfekt å ha på lur til påskegjester.
Kaken er svært holdbar, og blir bare bedre om den får stå en dag og to...



Oppskrift
  • 1 liten appelsin evt. 1 klementin
  • 6 egg
  • 90 g sukrin
  • 3 ss kokende vann
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 180 g mandelmel
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 ss sitronsaft



Vask appelsinen/klementinen godt - bruk gjerne økologisk.
Ha den i en kjele, og hell på vann, til den så vidt dekkes.
Kok opp vannet, og la frukten stå og trekke på svak varme i ca 1 time.
Når appelsinen/klementinen er helt myk, tar du den ut av kjelen, og lar den avkjøles litt.
Del frukten i to, og ta ut evt. steiner.
Kjør frukten til "mos" i en blender, eller bruk en stavmikser.


Pisk eggedosis av egg, vanilje og sukrin. Når eggedosisen er ferdig, har du i det kokende vannet, 1 ss om gangen, mens du pisker kraftig.
Tilsett de tørre ingrediensene, og bland godt.
Til slutt blander du inn appelsin/klementin "mosen" og sitronsaft.


Ha røren i en godt smurt form, ca. 22 cm i diameter. (Jeg legger gjerne et bakepapir i bunnen av formen).

Stekes ved 180 grader 35 - 40 min.


Nydelig påskekos!



♥ Tove

10 kommentarer:

  1. Hvor mye carbs er det i 100gr vett u d? :)
    Tenkte på kaken.

    SvarSlett
    Svar
    1. Har regnet litt og funnet ut at hele kaken inneholder 23-25 g karbohydrater. I et stykke blir det da ca 2 g, alt etter hvor store du skjærer de ;-)

      Tove

      Slett
  2. Mm, den så veldig god ut! Og så så fiin gulfarge du fikk :)

    God påske!

    SvarSlett
    Svar
    1. Riktig god påske til deg også Guro :-)

      Slett
  3. Hei! Jeg er ikke så glad i mandel smaken, har denne mye av det? Hva tror du om å eventuelt å blande mandelmel og kokosmel?

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kaken smaker ikke mandel, bare masse deilig appelsinsmak ;-) Har ikke forsøkt kokosmel i denne oppskriften, så kan ikke garantere resultatet. Ville kanskje tilsatt et eller to ekstra egg, siden kokosmel trenger litt mer væske og egg...

      Lykke til med baksten!
      Ha en riktig fin påskeaften videre :-D

      Tove

      Slett
  4. Har du hele appelsinen i kaken eller skal den skrelles (ta ut appesinkjøttet) tenker på det hvite som har en ganske beisk smak? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, hele appelsinen skal faktisk moses - med skall :-)
      Det er som om en del av bitterstoffene kokes ut, så kaken får bare en god appelsinsmak, ikke bitter. Jeg har skrevet en liten appelsin - disse har gjerne litt tynnere skall, og for å knipe inn på karbohydratene :-) Får du ikke tak i en liten appelsin med tynt skall, ville jeg anbefale klementin ;-)

      Håper kaken faller i smak...;-)
      Ha en flott helg Cecilie!

      -Tove-

      Slett
  5. Denne står nå i ovnen hos meg. Men glemte helt å ta i 3 ss kokende vann. Håper den ikke blir ødelagt for det :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Neida ;-) Det er kun for å få en litt ekstra luftig eggedosis :-D Kaken blir nok like god :-)

      Håper du blir fornøyd!

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.