mm

fredag 1. februar 2013

Hjemmelaget Tacokrydder...

Å lage sitt eget Tacokrydder er kjempeenkelt, og veldig godt. Ferdig kjøpte pakker med tacokrydder inneholder rundt 60 % karbohydrater!! (= sukker) + en hel del andre tilsetningsstoffer... Helt fullstendig unødvendig spør du meg...
Denne oppskriften inneholder 0 karbohydrater, og 100 % krydder!



Oppskrift
  • 4 ts spisskummin
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitlkøspulver
  • 1 - 2 ts chilipulver
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts tørket koriander
  • 1/2 ts tørket oregano
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon, og ha ferdig krydderblanding stående klar. 
Oppbevares i et tett glass i kjøkkenskapet.

1 ss krydderblandig er passe til 400 g kjøtt eller kjøttdeig.




♥ Tove

19 kommentarer:

  1. hurraaaa! Samboeren er furten over mangel på taco. Vi er reddet :)

    SvarSlett
  2. Så bra :-D Har oppskrift på lefser og guacamole også, dersom du savner det ;-)

    SvarSlett
  3. Svar
    1. Oppskrift på lefser finner du her:
      http://sjelemat.blogspot.no/2012/11/lavkarbo-tortilla-lefser.html

      Slett
  4. er dette taco krydderet bedre enn d du får kjøpt ? noen som har prøvd ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Bedre og ikke minst sunnere :-)

      Slett
  5. Hei...
    Lurer litt på dette taco krydderet... nederst står det at 1 ss krydderblanding holder til 400 g. kjøttdeig!
    Mener du da at av denne blandingen bruker du kun 1 ss. til kjøttdeigen og resten putter du i kjøleskap?
    Tilsetter du noe vann? Vet man bruker 1,5 dl. vann når man koker opp krydderet man kjøper på pose!

    Håper på svar!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, resten av krydderet har jeg i kjøkkenskapet til neste gang jeg skal ha taco ;-) Du kan gjerne tilsette litt vann for å få kokt inn krydderet skikkelig :-)

      Slett
  6. Hei, kjempefin blogg du har!!
    Vil gjerne prøve taco krydderet. Lurte på hva forskjellen er på tørket og malt koriander..?

    Mvh Irene

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for det :-) Tørket koriander er bladene på krydderet som er tørket :-) Malt koriander er de malte frøene av planten :-) Du behøver ikke å bruke begge deler :-) Malt gir mest smak, så du kan gjerne kutte ut tørket dersom du ikke har ;-)
      Håper det smaker :-)

      Tove

      Slett
  7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  8. Bør man bruke toppede skjeer?

    SvarSlett
    Svar
    1. Smak deg gjerne litt frem til hvor mye du ønsker å bruke... Det kommer litt an på smak og behag... Jeg bruker ca 1 - 2 ss til en pakke kjøttdeig.

      Slett
  9. chili-pulveret du har brukt der er det norsk variant? Indisk chilipulver er mangen ganger sterkere enn norsk chilipulver. Det er derfor jeg spør.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er stor forskjell på chilipulver. Det jeg bruker har jeg kjøpt på en invandrerforretning, og er følgelig ganske sterkt... Smak deg frem til ønsket styrke... Mannen min pøser på med litt ekstra chilipulver, mens ungene synes det er greitt ;-) Bedre med litt for lite enn litt for mye :-) :-)

      Slett
  10. Hvor lenge kan krydderblandingen oppbevares? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Krydderblandingen er holdbar i månedsvis i kjøkkenskapet :-) :-)

      Slett
  11. Syntes dette var kjempegodt :-) Lagde taco med lefset jeg også fant oppskrift på her :-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.