mm

tirsdag 12. februar 2013

Blomkålris...

Dette er vel ikke akkurat noen oppskrift, men mer en fremgangsmåte...



Når jeg skal lage "ris" av blomkålen, bruker jeg en food processor.
Jeg skjærer først blomkålen i små buketter, og kjører små porsjoner om gangen til "ris".
Alternativt kan du rive blomkålen på den grove siden av et rivjern. Problemet med denne metoden er at du finner små biter blomkål over hele kjøkkenet etterpå...

Ha "risen" i en bolle sammen med en klatt smør, ha på plastfolie, og kjør "risen" 3 - 4 minutter i mikrobølgeovnen på full effekt. Voila!!



Blomkålris suger til seg saus på samme måte som vanlig ris, og passer derfor perfekt sammen med gryteretter og curry f. eks.



Du kan gjerne lage en litt stor porsjon ferdig "ris" av blomkålhodet. Ukokt "ris" holder seg fint i kjøleskapet i 2 - 4 dager, og er kjempelettvint å ha stående klar til travle hverdager.






♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Heisann,

    Vi har ikke mikro, har du noen andre gode ideer på hvordan vi kan tilbrede "blomkål ris"? Tusen takk for svar!

    SvarSlett
  2. Bruk en kjele, med litt vann og smør i bunnen :-) Kok opp, og sett kjelen til side noen minutter ;-)

    Tove

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.