mm

tirsdag 22. januar 2013

Ostegratinert Pannebrød...

Pannebrød er en helt genialt enkel måte å bake brød på! Første gangen jeg prøvde denne metoden ble jeg helt frelst :-)
Jeg bruker en Høyang stekepanne i jern som det er mulig å skru av håndtaket på, men har du ikke det kan du like gjerne bruke en ildfast form.
Dette brødet blir saftig og godt, og passer kjempegodt til suppe og gryteretter, eller bare som det er med litt godt pålegg...



Oppskrift
  • 190 g mandelmel eller finmalte mandler
  • 45 g linfrømel eller finmalte linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss fiberhusk (kan sløyfes)
  • 3 egg
  • ½ beger Cottage Cheese
  • ca 1 dl vann
  • Ost til gratinering


Start med å sette stekeovnen på 220 - 225 grader.
Ha en klatt smør i pannen og sett denne i ovnen, slik at smøret smelter. (Pass på at det ikke blir brent...)

Imens blander du sammen de tørre ingrediensene.
Kjør sammen egg og Cottage Cheese til en jevn masse med stavmikser eller i en hurtigmikser.
Bland eggeblandingen og det tørre godt sammen.
Tilsett vann til passe konsistens - røren skal være tykk og god.

Ta pannen ut av stekeovnen, og vend litt på den slik at kantene på formen blir godt smurt.
Ha røren over i formen, og ha på godt med ost.

Sett pannen inn i ovnen igjen i ca 16 minutter, til osten er gylden og fin.
La brødet få hvile på benken i ca 15 minutter etter at det er ferdig stekt.

Server...






6 kommentarer:

  1. Dette skal jeg prøve i ildfast form...spennende!

    SvarSlett
  2. For en flott matblogg, og med kjempefine bilder! I dag lager jeg pannestekt brød og gratinert tomatsuppe. Gleder meg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for fine ord :-)
      Høres ut som en super middag!

      Ha en flott dag videre :-D

      Tove

      Slett
  3. Hm.. Nå er det ikke Eidsfjord blandakor som liker maten din (sikkert noen der også :)), men meg privat :)Fikk autoinnlogging på en korblogg jeg har administrert tidligere....

    SvarSlett
    Svar
    1. He he :-D Ja, stusset litt på avsenderen ;-)

      Håper du blir fornøyd med middagen Lisbeth Merete, og kanskje du kan anbefale den videre til Eidsfjord blandakor ;-D

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.