mm

fredag 14. desember 2012

Sukkerfri Fruktnøtt Sjokolade...

Hjemmelaget Fruktnøtt... Uten sukker, og med Gojibær i stedet for rosiner...
Nydelig!!

Oppskrift
  • 2 ss kokosolje eller usaltet smør
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss sukrinmelis eller annet søtt etter smak
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • ca 30 g hakkede mandler, hasselnøtter eller valnøtter
  • ca 1 - 2 ss Gojibær
Smelt kokosoljen i mikrobølgeovnen noen sekunder.
Rør inn kakaopulver, sukrin, vanilje, gojibær og hakkede nøtter. Smak til med søtt.
Ha massen i en liten plastboks og sett i fryseboksen i ca 20 minutter.



God Jul
fra
Tove

12 kommentarer:

  1. Hei!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott! Tusen takk Magne.

      Ha en flott helg og en koselig adventstid videre :-)

      Tove

      Slett
  2. Akkurat det jeg trengte! Var snopesyk, men hadde ingenting,trodde jeg. Hvem tenker at det er så lett å lage egen sjokolade?:) tusen takk, du reddet kvelden!

    SvarSlett
    Svar
    1. He he :-) Så bra at den falt i smak!
      Ja, denne sjokoladen er nesten litt FOR enkel å lage...

      Ha en fin helg videre Ingrid!

      Tove

      Slett
  3. Svar
    1. Ja, dette gir en passe stor sjokoladeplate :-)
      Boksen jeg bruker er en standard Tupperware boks ca 20 x 20 cm, men her bruker du selvsagt akkurat det du ønsker :-)
      Dersom du vil er det også kjempefint å bruke isbitformer/konfektformer og få små fine konfektbiter :-D

      Ha en fin kveld videre Maria!

      Tove

      Slett
    2. Den er grei!
      Takk, det samme!
      God Jul :)

      Slett
  4. Hei! Prøvde oppskriften i dag, men resultatet smakte beskt :/ har du noen tips? :) Ønsker ikke mer søtsmak heller.

    H

    SvarSlett
    Svar
    1. Vaniljeekstrakten fjerner litt av den beske smaken så mørk sjokolade gjerne gir... Ellers er det jo litt forskjell på kakaopulver... Dersom du liker litt mildere sjokolade kunne du jo også prøve deg litt forsiktig frem, og tilsette litt kremfløte... Har ikke forsøkt det selv, men er på listen over varianter jeg har tenkt
      å teste ut ;-D
      Ikke kast sjokoladen du allerede har laget - smelt den bare forsiktig i vannbad og tilsett litt fløte og gjerne mer vanilje... Smak deg frem ;-D

      Håper det var et greitt svar??

      Tove

      Slett
    2. Takk:D Skal prøves!:)

      Hanne

      Slett
  5. Du har en fantastisk flott blogg, med utrolig mange inspirerende og gode retter. :-) Har laget denne sukkerfrie fruktsjokoladen flere ganger, og alle jeg har servert den til har vært mektig imponert. :-)

    Stå på og husk at du er til stor glede og inspirasjon for mange! :-)

    Margrethe

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen tusen takk for fine ord Margrethe :-) :-) Slike tilbakemld gir meg inspirasjon og lyst til å fortsette med bloggingen :-)
      Så flott at sjokoladen falt så godt i smak!

      Ha en fin fin kveld videre!

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.