mm

torsdag 6. desember 2012

Sandnøtter på lavkarbovis...

Disse småkakene blir sprø, søte og gode...
Konsistensen er overraskende lik vanlige Sandnøtter. Litt "smuldrete" i munnen, før de smelter på tungen...




Oppskrift
60 - 70 stk
  • 1 kopp Solsikkesmør* (evt. Mandelsmør* eller Peanøttsmør)
  • 1 egg
  • 3 - 4 ss sukrin
  • 1 - 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts hornsalt
  • bittelitt salt


Bland sammen alle ingrediensene til en smidig og god deig. Smak til med søtt...
Trill kuler som du legger på en bakepapirkledd plate.
Trykk kulene litt flate med en gaffel.

Stekes ved 180 grader i 8 - 10 min. La kakene avkjøles helt på brettet.

Mine sandnøtter ble litt mørkere enn de tradisjonelle, pga solsikkesmøret. Jeg syntes ikke det hadde noe å si, men lager du ditt eget mandelsmør av skoldede mandler vil du få lyse lekre kaker... 
Skal prøve det neste gang...



* Her finner du oppskrift på Solsikkesmør (ikke tilsett salt...)
* Her finner du oppskrift på Mandelsmør

Dersom du vil kan du bruke disse fremgangsmåtene til å lage ditt eget Peanøttsmør også (bruk da Peanøtter uten salt). Dersom du kjøper Peanøttsmør ferdig anbefaler jeg at du sjekker karbohydrat innholdet. Mange ferdigkjøpte Peanøttsmør inneholder sukker...



God Jul 
fra 
Tove

10 kommentarer:

  1. Hei!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett
  2. Det så da ut som deilige småkaker. Baker selv pepperkaker med ungene i dag:) Ha en fin dag da:=)

    SvarSlett
  3. Hei
    Mangler det ikke noe "mel" i denne oppskriften?
    Havremel, mandelmel eller noe.. (lavkorbo seff.)
    Holder deigeen seg sammen uten mel i?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det skal ikke være noe mel i denne oppskriften, nei.
      Men dersom nøttesmøret ditt er litt flytende kan du gjerne tilsette en eller to ss med mandelmel f.eks. for å gjøre deigen litt fastere :-)

      Slett
  4. Ja, Hvor er "melet"? Og hvor får man eventuelt kjøpt alternativt smør?
    Vh Ella

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker å lage nøttesmøret selv, men jeg vet at helsekost og velassorterte matvarebutikker har økologisk peanøttsmør, uten tilsatt sukker :-)

      Slett
  5. Hei;) Hva mener du med 1 kopp? Jeg har ferdigkjøpt mandelsmør (250 g). Hvor mye av det skal jeg bruke?

    SvarSlett
    Svar
    1. 1 kopp tilsvarer omtrent 2,5 dl ;-)
      Håper det smaker!

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.