Akkurat som de skal være....
Oppskrift på disse kakene finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER
Oppskrift
- 150 g malte mandler
- 1 ts xanthan gum ( evt 1 ss fiberhusk)
- 2 - 4 ss sukrinmelis
- 2 ss agavesirup
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 1 eggehvite
Mal mandler og bland inn xanthan gum og sukrinmelis.
Bland inn eggehviter, sirup og vanilje til en fast og god deig.
La deigen hvile i kjøleskap en times tid.
Trill ut fingertykke pølser, ca 10 cm lange.
Stekes ved 180 grader 10 - 12 minutter.
Frys ned, og ta opp etter hvert som du får lyst på...

Oppskrift på disse kakene finner du også i Boken min "Mat for sjelens Søte Fristelser", sammen med 74 andre fristende oppskrifter på godsaker... Boken får du kjøpt HER
♥ Tove
Nam! De så gode ut, og helt super for en stakkars som ikke tåler melk og mel! :D Disse får plass på godtefatet på julaften i år ja!
SvarSlettTusen takk Karine :-)
SlettHa en fortsatt flott adventstid!
Tove
Hei, går det ann og bruke noe annet enn xanthan gum? Hvor kan en kjøpe xanthan gum?
SvarSlettHilsen Hege-mor
Lurte på det samme som Hege-mor. Vet at iherb har det, men jeg er ikke kunde der, dessuten tar det tid å få det tilsendt. Det hadde vært godt med kransekake til jul! Ønsker å kunne kjøpe det i en butikk. Spurte i en Life-butikk idag, men de hadde ikke hørt om det en gang.
SvarSlettHege og Hanne: Xanthan Gum kan helt fint erstattes med fiberhusk :-) Man trenger litt mer husk, så i denne oppskriften ville jeg si at ca 1 ss fiberhusk er passe. Fiberhusk og xanthan gum har den egenskapen at de holder på væske, og gjør bakverk litt mer "seigt" og ikke så smuldrete. Vet faktisk ikke om du får kjøpt det over disk i Norge, men helsekost er nok stedet som muligens kunne hatt det ja...
SvarSlettJeg kjøper xanthan gum hos iHerb, og en boks holder en evighet :-) Skal du bestille seinere Hanne så bruk gjerne rabattkoden min TOV581 så får du 5$ i rabatt ;-)
Xanthan gum er også fantastisk i hjemmelaget iskrem, for å forhindre krystaller...
Ha forandret litt på oppskriften, slik at det nå er tilføyd fiberhusk som alternativ :-)
Ha en fortsatt fin adventstid!
Tove
Takk for svar, da skal jeg bake med fiberhusk!
SlettØnsker deg en flott adventstid.
Hege-mor
Takk for svaret, da går det an å prøve denne. Dette er ei av de kakene jeg kunne tenke meg å ha i boksen til jul. :-)
SlettNå har jeg prøv dem. Det ble litt rar konsistens på dem... Hadde ikke vaniljeekstrakt og brukte vaniljepulver. Tok derfor litt mer eggehvite, og det ble kanskje litt for mye... Var litt usikker på hvordan deigen skulle være. De ble litt tynne, så jeg stekte dem bare i 9 min. Da ble de litt brent under, og de virker litt "løse i fisken". Må vel lage vaniljeekstrakt til neste gang (=planlegging). ;-) Dette var min egen feil som begynte å tukle med oppskrifta! God jul!
SvarSlett