mm

onsdag 19. desember 2012

Appelsin Biscotti...

Nydelige sprø Biscotti med smak av kardemomme og appelsin...



Oppskrift
  • 170 g  hvitt mandelmel (evt finmalte skoldede mandler)
  • 70 g sukrin
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts xanthan gum eller 1 ss fiberhusk
  • en klype salt
  • 40 g nøytral olje (raps f. eks) evt. smeltet smør
  • 1 ts  vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 2 ss revet appelsinskall (tilsvarer skallet av 1 middels stor appelsin)
  • 1/2 - 1 ts kardemomme
  • hakkede mandler


Bland sammen alt det tørre. Tilsett egg, olje og appelsinskall, og bland sammen til en smidig deig.
Legg deigen på en bakepapirkledd plate, og form den slik at den blir et rektangel på ca. 30 x 15 cm og 1 cm tykk.
Stekes ved 180 grader i 20 minutter.

Etter 20 minutter senker du temperaturen til ca 100 grader, tar ut deigen og skjærer den opp i ca 2 cm brede "pinner". Tørk kakene videre med snittsiden opp i 15 minutter, snu kakene og tørk videre i nye 15 minutter.


Oppbevares i tett boks, og nytes med en nydelig kopp te eller kaffe....


God Jul
fra
Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.