mm

onsdag 7. november 2012

Sjokolade - Müsli...

Denne Müslien er inspirert av en oppskrift jeg fant i den flotte boken "Lettere Lavkarbo" av Marte Garman.
En kjempefin bok med mange enkle og gode oppskrifter.
Jeg hadde ikke alle ingrediensene i hus, så jeg forandret litt på oppskriften. Blant annet tilsatte jeg kokosmasse, og brukte hasselnøtter i stedet for mandler/valnøtter.

 Oppskrift
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl knuste linfrø
  • 1 dl kokosmasse
  • 2 dl hasselnøtter (evt. mandler, valnøtter, paranøtter..)
  • 2 ss ekstra virgin kokosolje
  • 2 - 3 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt. frøene fra 1/2 vaniljestang)
  • evt. 1 ss kanel
  • evt. sukrinmelis
  • Cacaonibs

Sett stekeovnen på 150 grader.
Bland sammen alle nøtter og frø, bortsett fra de knuste linfrøene, i en blender/foodprocessor.
Knus frøene og nøttene, men pass på å stoppe før de blir finmalt.
Fordel massen i en langpanne, og stek i ca 15 - 20 minutter, til den er gylden og fin.
Bland inn kokosolje og kakao i den varme massen - avkjøl.
Bland til slutt inn cacaonibs og vaniljeekstrakt i den avkjølte massen. Bruker du vaniljestang kan du gjerne putte stangen også oppi glasset sammen med müslien.
Oppbevares i kjøleskapet.

Server sammen med litt Tyrkisk yoghurt eller Cottage Cheese f.eks.....





Nyt...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.