mm

lørdag 3. november 2012

Gresskarkake...

Denne kaken ble saftig, god og holdbar. Nydelig aromatisk og varm kryddersmak.
Perfekt kaffekos nå i høstmørket...



Oppskrift
  • 100 g hvitt mandelmel (evt finmalte skoldede mandler)
  • ½ ts natron
  • 1 ss kanel
  • 1 ts malt muskat
  • ½ ts malt nellik
  • ½ ts xanthan gum el. 1 ss fiberhusk
  • 1 knivsodd salt
  • 1 dl gresskarpure eller rømme/kesam
  • 2 ss agavenektar, honning el. sukrin
  • 3 egg

Bland sammen alt det tørre.
Tilsett gresskarpure, egg og agavenektar - bland alt godt sammen.
Smak til med mer søtt dersom du ønsker det.
Ha røren i en liten brødform ca 1,5 L eller en smurt liten rund form.
Strø gjerne over litt mandelflak til pynt.


Stek ved 180 grader i 35-45 minutter



Avkjøl 
og 
nyt!




Tips:

Dersom du ikke har fryseboksen full av Gresskarpurè som meg, kan du kjøpe ferdig hos iHerb - husk da å bruke koden min TOV581, så får du 5 $ i rabatt. Evt kan purèen erstattes med rømme, creme fraiche eller kesam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.