mm

mandag 19. november 2012

Bolognese saus...

Denne sausen er en skikkelig italiensk klassiker.
Jeg bruker den i lavkarbo lasagne, moussaka, som pizzafyll og sammen med Miracle nudler, som er "pasta" laget av roten til en japansk plante. Nudlene inneholder 0 karbohydrater og 0 kalorier, og er et supert alternativ til vanlig pasta.
Eller du kan lage lavkarbopasta etter oppskriften HER. 





Oppskrift
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 stor løk - finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk - finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2-3 ss tomatpuré
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket basilikum
  • 1 ts Sambal Olek eller 1/2 fersk rød chili - finhakket
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Finhakket paprika, stangselleri og sopp er også godt å ha i, men ikke noe must. (En skvett rødvin er heller ikke dumt...)
Stek kjøttdeigen og surr løken med mot slutten av steketiden.
Ha over i en kjele, eller bruk stekepannen videre dersom du som meg har en med høye kanter.
Mos tomatene med stavmixer til en jevn fin purè. Tilsett tomater, tomatpure, hvitløk, krydder og chili.

La sausen stå og putre leeeeenge! Italienske husmødre lar den gjerne stå 2 - 3 timer! Du bør i alle fall la den få 1/2 time.






♥ Tove

2 kommentarer:

  1. Nydelig mat :) Kjøttdeig med tomater i en eller annen form, går aldri av moten.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.