mm

tirsdag 13. november 2012

Bokanbefaling: "Den hemmelige kokken"

Denne boken anbefales virkelig for alle som er opptatt av mat og kosthold!
Skremmende å lese hva som egentlig puttes i maten vi spiser. Det er helt utrolig hva som gjøres for å forbedre holdbarhet og jukse til smak og farge.
Jeg leste denne boken for et par år siden, og anbefaler den til alle. Etter å ha lest denne boken ble jeg om mulig enda mer oppmerksom på å lese innholdsfortegnelsen på matvarer. Ikke minst er jeg blitt svært kritisk til hva ungene får lov å spise...

Den hemmelige kokken
"Den hemmelige kokken - noen har jukset med maten din" av Mats-Eric Nilsson

Forlaget skriver:

I Den hemmelige kokken kan du lese om hvordan vaniljesmak lages av råttent tømmer, at ferskpresset appelsinjuice i virkeligheten er lagret i opptil ett år og at grønnfargen i pitasjeisen lages av spinat.

Det er ikke lett å finne mat som det ikke er jukset med, men Den hemmelige kokken inneholder også en innkjøpsguide, en sesongguide, en oversikt over E-nummere og en oversikt over hvor i Norge du kan kjøpe rene matvarer.

2 kommentarer:

  1. Kjempebra bok! Leste den for noen år siden, og den åpnet virkelig øynene mine for all drit som er tilsatt i maten. Noe alle bør lese.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant! Viktig å i alle fall ta bevisste valg til hva en ønsker å putte i seg...

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.