mm

lørdag 10. november 2012

Blåbær Ostekake...

Nydelig ostekake med fantastisk farge og smak!!
En frisk og god kake til far på Farsdagen.




Oppskrift Bunn
  • 100 g malte mandler 
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ss sukrin
  • 2 egg 
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Bland sammen alle ingrediensene til bunnen.
Ha over i en smurt form.
Stekes ved 180 grader i 10 - 15 minutter.
Avkjøl.


Oppskrift Ostekrem
  • 6 plater gelatin 
  • ca 1,5 dl varmt vann
  • ca 150 g blåbær
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 pk Tine kremost naturell
  • 1 boks seterrømme
  • 3 dl kremfløte
  • 5 - 6 ss sukrinmelis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter, til de er myke.
Kok opp vannet.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem ut i det varme vannet. 
La dette avkjøles, mens du lager ostemassen.

Rør sammen rømme, kremost, vaniljeekstrakt og sukrinmelis med en håndvisp eller blender, til du har en jevn og klumpefri masse. 
Visp kremfløten i en egen bolle, og bland den inn i osteblandingen.
Bland inn blåbær.

Hell den avkjølte gelatinen i osteblandingen i en tynn stråle, og bland den forsiktig, men godt inn. 
Smak til massen med mer evt mer sukrin eller sitronsaft.

Hell ostemassen over bunnen. 
La kaken stå avkjølt i ca 4 timer.






2 kommentarer:

  1. Hei. Hvor stor form bruker du? Rund form? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker en rund form som er ca 22 - 24 cm i diameter ;-) ;-)

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.