mm

lørdag 25. august 2012

Berusende, Bedårende, Bringebær Brownies...

Dette er virkelig et Kinderegg av godsaker...
Sjokolade, valnøtter og bringebær - alt i samme kake... Kan det bli bedre...??




Oppskrift
  • 150 g smeltet smør eller olje
  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl sterk kaffe
  • 5 egg
  • 5 ss sukrin
  • 50 g kokosmel 
  • 1 ts fiberhusk 
  • 1 toppet ts bakepulver 
  • 3 toppede ss kakaopulver 
  • 1 ts vaniljeekstrakt 
  • 100 g hakkede valnøtter
  • 100 g Bringebær (bruk gjerne frosne)








    Start med å smelte smøret. La dette avkjøles litt, og bland så inn fløte og kaffe.

    Pisk eggedosis av egg og sukrin.

    Bland sammen alt det tørre og ha det i eggedosisen. Bland røren godt, og tilsett smør/fløte.
    Til slutt vender du grovhakkede valnøtter og bringebær forsiktig inn i røren.

    Ha røren i en bakepapir kledt liten langpanne - ca 20 x 20 cm. Evt kan du bruke en vanlig rund springform.

    Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 20-30 min.
    Pass bare på å ikke steke kaken for lenge - den skal forsatt være litt "rå" når du tar den ut av ovnen.

    Kaken smaker om mulig enda bedre etter en natt eller to i kjøleskapet...
    Server med pisket krem og friske bringebær...
    Kan gjerne fryses.





    9 kommentarer:

    1. Hei
      På bildet ser det ut som det er bringebær i kaka også? Eller serverer du bare bære ved siden av.
      Mvh Cathrine

      SvarSlett
    2. Beklager... Det skal selvsagt være bringebær i kaken også ja :-D
      Har oppdatert oppskriften, så nå skal det være riktig!
      Tusen takk Cathrine :-)

      SvarSlett
    3. Nam nam! Denne hørtes god ut. Kokosmel fungerer overraskende godt i kaker, synes jeg!

      SvarSlett
      Svar
      1. Ja, kaker bakt med kokosmel er det nærmeste jeg har kommet vanlige kaker. Kjempeflott alternativ, men krever ganske mye væske for å fungere godt :-)

        Slett
    4. Hei :) Har en datter på snart 13 som elsker Brownies. Hun fikk diabetes 1 i 2012. Fant ut at denne kaken måtte være noe for henne.. Ser jo at det er veldig lite karbohydrater i denne , men vet du hvor mye det er ?

      SvarSlett
      Svar
      1. Det meste av karbohydrater i denne kommer fra kokosmelet + litt fra fløte og valnøtter.
        Har regnet litt og funnet ut følgende:

        Dette kokosmelet inneholdet 4 g karbo pr 100g: http://helseogkost.no/nettbutikk/proteintilskudd/kokos-mel-glutenfritt-500-g
        = 2 g i hele kaken
        Valnøtter og bringebær totalt 6 g
        Fløte 3 g
        Totalt kommer jeg da til ca 12 g karbo i hele kaken :-) :-) Ikke mye i hvert stykke med andre ord :-)

        Tove

        Slett
    5. 1000-takk. Det vil si at hun ikke trenger å sette insulin i det hele tatt :) :) God helg!

      SvarSlett
      Svar
      1. Så flott :-) :-) Ja, det beste er jo å regulere insulinet med kosten :-)

        Riktig god helg til både deg og jenta di :-) :-)
        Håper kaken faller i smak.

        Tove

        Slett
    6. Takk for det, og takk det samme :)

      SvarSlett

    Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.