mm

søndag 15. juli 2012

Rabarbrakake med mandelsmør...

Mandelsmøret gjør at denne kaken får en fantastisk konsistens, og blir saftig og god. Denne kaken holder seg fersk og god lenge, og er også fin å fryse.
Dersom du ikke har ferdig mandelsmør, er det ingen sak å lage sitt eget hjemmelagde mandelsmør*.




Oppskrift
  • ½ kopp mandelsmør*
  • 2 egg
  • 2 ss sukrin
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts natron
  • 1 knivsodd salt
  • 1 ss kanel
  • ca 2 stilker rabarbra




Sett stekeovnen på 170 grader.
Start med å lage mandelsmør*, dersom du ikke har ferdig kjøpt.
Skjær rabarbra i passe store biter og legg nederst i en rund form ca 22 cm i diameter.
Sett formen i ovnen og forstek rabarbraen litt, mens du lager kakerøren (ca 15 - 20 min).

Bland sammen mandelsmør, egg, vaniljeekstrakt og sukrin til en jevn røre.
Tilsett så salt, natron og kanel.
Bland alt godt sammen. Smak på røren, og tilsett evt litt mer sukrin.

Hell røren over i formen med rabarbra, og stek ved 170 grader i ca 15 minutter.



Server med litt pisket krem eller hjemmelaget Vaniljekesam...






*Oppskrift på hjemmelaget Mandelsmør:


Til 1/2 kopp mandelsmør trenger du 1 kopp mandler.
Du kan riste mandlene litt i stekeovnen først dersom du ønsker - for å få litt ekstra god smak på smøret, men det går helt fint an å droppe dette (jeg ristet ikke mandlene denne gangen).

Alt du gjør er å ha mandlene i en blender eller foodprocessor - kjør mandlene til fint mel, og forsett så å kjøre blenderen. Etter ca 5 minutter vil du se at mandlene har sluppet olje, og du har nå fått mandelsmør.
Easy peasy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.