mm

torsdag 21. juni 2012

Rabarbrasaft...

Rabarbrasaft har jeg aldri laget før, men dette ble virkelig godt, så nå blir det safting til vinteren!
Frisk og god tørstedrikke i sommervarmen...



Oppskrift






  • ca 1 kg Rabarbra
  • ca 1 liter vann
  • 2 - 3 ss Sukrin
  • Vaniljestang
  • et par skiver sitron
Rens og skjær rabarbraen i passe små biter og ha alt i et stort Norgesglass, eller i et litermål.
Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene, og ha frø og stang oppi glasset. Tilsett et par skiver sitron.
Kok opp vannet og slå over rabarbraen. 
La glasset stå på kjøkkenbenken i romtemperatur i 1 - 2 døgn.

Etter at saften har fått stått ca 1 - 2 døgn - gi det hele et oppkok - bare for å få rabarbraen til å slippe enda mer saft. Sil rabarbrasaften gjennom et klede eller kaffefilter, og ha den tilbake i kjelen. Kok opp saften og rør inn sukrin etter smak.

Bland saften med vann og server iskald...

For en litt mer sprudlende variant, kan saften blandes med litt Farris - Nydelig alkoholfri Rosèvin...


                           
                                       

Restene av rabarbraen kokte jeg Rabarbrasyltetøy av...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.