mm

tirsdag 12. juni 2012

Rabarbra syltetøy...

Rabarbraen står nå stor og flott ute i hagen de fleste steder i landet, og bare venter på å bli høstet inn.
Syltetøy er ikke vanlig kost når en spiser lavkarbo, siden det vanligvis inneholder for mye sukker.
Rabarbra inneholder kun 0,7 gram karbohydrater pr 100 gram, og er dermed perfekt for oss som vil kutte ned på karbohydratene.
Sødmen fra kanelen sammen med den syrlige rabarbraen er en nydelig kombinasjon...



Oppskrift

  • ca. 500 g Rabarbra
  • 4 - 5 ss sukrin
  • 2 -3 ts kanel

Vask og skjær rabarbraen i små biter. Ha over i en kjele.
Kok forsiktig opp - du trenger vanligvis ikke tilsette vann. Rabarbraen vil slippe væske når den blir varmet opp, og dette er vanligvis nok.
Kok rabarbraen mør i ca 20 - 30 min.
Smak til med evt mer sukrin og kanel.
Avkjøl og nyt!



Syltetøyet kan også brukes som en dessert sammen med pisket krem eller litt tyrkisk yoghurt...


Smak
av
Sommer...



7 kommentarer:

  1. Forsett med å legge ut oppskrifter. Takk for mange gode oppskrifter som brukes flittig. Nå blir det cupcake og Granola neste!!

    SvarSlett
  2. Tror jeg må ut og høste rabarbraen i hagen.....

    SvarSlett
  3. Nå har jeg laget det to ganger.....himmelsk med den kanelen oppi. Supergodt på Cottage cheese også. Tusen takk for tips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at du likte syltetøyet :-D
      Har akkurat laget en ny porsjon selv også ;-) Nyter smaken av sommer...

      Ha en flott kveld videre!

      Tove

      Slett
  4. Kjøpte et kilo rabarbra i går. mesteparten ble til syktetøy, og det skal lages mer! Smakte nydelig til is, skal også prøves sammen med tyrkisk yoghurt

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig Hanne :-D
      Deilig med syltetøy til en forandring ja ;-)
      Kjempegodt sammen med litt pisket kremfløte også... Varmer du det litt i tillegg, skal jeg love deg at du kommer til å dåne :-D

      Ha en fortsatt flott lørdagskveld!

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.